Картопляна запіканка з фаршем та сиром
(покроковий рецепт з фото)
В продовження теми «Кулінарні рецепти за 15-20 хвилин »поспішаю поділитися дуже смачним способом приготування запіканки з картоплі з м'ясним фаршем. Весь процес приготування здійснюється за 30-35 хвилин, але робота господині не займе більше 15 хвилин.
Для приготування такої страви можна взяти свинячий, яловичий, індиче, курячий або змішані види фаршу. М'ясний соус краще готувати на основі томату. Тоді запіканка буде смачніше і соковитіше.
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Фарш (у мене індиче) - 500 грам
- Томатний сік - 1, 5 склянки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Твердий сир (у мене Тенеро) - 100 грам
- Сіль, спеції - За смаком
1. Картоплю очистити. Нарізати кожен на 4 частини. Залити окропом і поставити варитися без солі. В кінці варіння посолити за смаком. Воду злити. Злегка остудити.
2. Ріпчасту цибулю нарізати невеликими кубиками.
3. На рослинному маслі обсмажити цибулю. Коли цибуля злегка зарум'яниться, додати фарш. Помішуючи обсмажити фарш з цибулею. Рекомендую злегка додати водички ( 3-4 ст. Ложки).
4. Картопля викласти у змащену маслом форму. Розподілити рівномірно.
5. До фаршу додати сіль, спеції, томатний сік. Гасити ще 10 хвилин. При необхідності додайте цукор, щоб прибрати кислоту томата.
6. Томатно-м'ясний соус викласти зверху на картоплю.
7. Натріть на тертці твердий сир. Рівномірно розподіліть його по майбутньої запіканці. Зверху можна присипати травами.
8. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте в духовці близько 15 хвилин.