Картопляна запіканка з фаршем та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
В продовження теми «Кулінарні рецепти за 15-20 хвилин »поспішаю поділитися дуже смачним способом приготування запіканки з картоплі з м'ясним фаршем. Весь процес приготування здійснюється за 30-35 хвилин, але робота господині не займе більше 15 хвилин.
Опис приготування:
Для приготування такої страви можна взяти свинячий, яловичий, індиче, курячий або змішані види фаршу. М'ясний соус краще готувати на основі томату. Тоді запіканка буде смачніше і соковитіше.
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Фарш (у мене індиче) - 500 грам
- Томатний сік - 1, 5 склянки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Твердий сир (у мене Тенеро) - 100 грам
- Сіль, спеції - За смаком
1. Картоплю очистити. Нарізати кожен на 4 частини. Залити окропом і поставити варитися без солі. В кінці варіння посолити за смаком. Воду злити. Злегка остудити.
2. Ріпчасту цибулю нарізати невеликими кубиками.
3. На рослинному маслі обсмажити цибулю. Коли цибуля злегка зарум'яниться, додати фарш. Помішуючи обсмажити фарш з цибулею. Рекомендую злегка додати водички ( 3-4 ст. Ложки).
4. Картопля викласти у змащену маслом форму. Розподілити рівномірно.
5. До фаршу додати сіль, спеції, томатний сік. Гасити ще 10 хвилин. При необхідності додайте цукор, щоб прибрати кислоту томата.
6. Томатно-м'ясний соус викласти зверху на картоплю.
7. Натріть на тертці твердий сир. Рівномірно розподіліть його по майбутньої запіканці. Зверху можна присипати травами.
8. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте в духовці близько 15 хвилин.