Рецепт Картопля в формі їжачка фото

Картопля в формі їжачка
(покроковий рецепт з фото)

Шведська кухня
Овочі, Картопля
Рецепти для схуднення
Для дітей
Гарячі страви

Незвичайний і дуже легкий у приготуванні рецепт запеченої картоплі з різноманітними приправами

Цей рецепт - альтернатива звичайному запеченого картоплі, який вже, можливо встиг Вам набриднути. Весь секрет в приправах, а вони можуть бути різноманітними. Ви можете просто приправити Ваш запечена картопля травами або посипати сиром, а можете дати волю уяві.

  • Картопля - 4 штуки
  • Петрушка - 2 Ст. Ложки
  • Базилік - 2 Ст. Ложки
  • Орегано - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Розмарин - 1 Чайна ложка
  • Часник - 3 зубчики
  • Лимон - 1 штука
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
картопля в формі їжачка - фото крок 1
1. Розігріти духовку до 170 градусів. Єдиною складністю в приготуванні картопляних їжачків може стати їх нарізка. Зробити надрізи по всій довжині картоплі на відстані 1 см. Прорізати всього 2/3 картоплі, щоб він тримався разом.
картопля в формі їжачка - фото крок 2
2. Для часникової приправи нарізати розмарин і часник тонко. Натерти на тертці цедру лимона. Змішати інгредієнти (включаючи оливкову олію) в ємності. Полити дві нарізаних картоплини даної сумішшю, намагаючись, щоб вона потрапила між розрізами, особливо часник.
картопля в формі їжачка - фото крок 3
3. Для приправи з трав розтопити вершкове масло в сковорідці, додати трави і добре перешкодити. Полити сумішшю залишилися дві картоплини, намагайтеся, щоб суміш потрапила між розрізами.
картопля в формі їжачка - фото крок 4
4. Поставити картоплю на деко і запікати в духовку 1 час 10 хвилин. Точний час готування буде залежати від виду і розміру картоплі. Коли картопля буде готовий, включите гриль на 3 хвилини для утворення скоринки. Подавати як гарнір до будь-якої страви.

Схожі рецепти