Картопля в формі їжачка
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайний і дуже легкий у приготуванні рецепт запеченої картоплі з різноманітними приправами
Цей рецепт - альтернатива звичайному запеченого картоплі, який вже, можливо встиг Вам набриднути. Весь секрет в приправах, а вони можуть бути різноманітними. Ви можете просто приправити Ваш запечена картопля травами або посипати сиром, а можете дати волю уяві.
- Картопля - 4 штуки
- Петрушка - 2 Ст. Ложки
- Базилік - 2 Ст. Ложки
- Орегано - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 60 грам
- Розмарин - 1 Чайна ложка
- Часник - 3 зубчики
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
1. Розігріти духовку до 170 градусів. Єдиною складністю в приготуванні картопляних їжачків може стати їх нарізка. Зробити надрізи по всій довжині картоплі на відстані 1 см. Прорізати всього 2/3 картоплі, щоб він тримався разом.
2. Для часникової приправи нарізати розмарин і часник тонко. Натерти на тертці цедру лимона. Змішати інгредієнти (включаючи оливкову олію) в ємності. Полити дві нарізаних картоплини даної сумішшю, намагаючись, щоб вона потрапила між розрізами, особливо часник.
3. Для приправи з трав розтопити вершкове масло в сковорідці, додати трави і добре перешкодити. Полити сумішшю залишилися дві картоплини, намагайтеся, щоб суміш потрапила між розрізами.
4. Поставити картоплю на деко і запікати в духовку 1 час 10 хвилин. Точний час готування буде залежати від виду і розміру картоплі. Коли картопля буде готовий, включите гриль на 3 хвилини для утворення скоринки. Подавати як гарнір до будь-якої страви.