Картопля в борошні в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Для ситного сімейного обіду приготуйте смачну картоплю в борошні в духовці - вийде не гірше, ніж на багатті! Беріть на замітку рецепт!
Картопля в борошні в духовці готується дуже легко і просто, інгредієнти знадобляться найдоступніші - сам картопля, а також натуральне вершкове масло, трохи кропу, часнику і спецій для начинки.
- Картопля - 350-400 грам
- Борошно - 80 грам
- Часник - 2 зубчики
- Вершкове масло - 50 грам
- Кріп - 5 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Картопля в шкірці ретельно промийте і запаніруйте в борошні з усіх боків.
Викладіть картоплю в борошні в форму для запікання, поставте в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте 30-40 хвилин. Цього часу вистачить для картоплі середнього розміру. Якщо ви використовуєте великий овоч, часу на запікання потрібно більше.
Поки запікається картопля, приготуйте ароматну начинку для картоплі. Змішайте м'яке вершкове масло кімнатної температури з дрібно рубаним кропом, всипте туди ж за смаком сіль і перець. Враховуйте той факт, що картопля не солона, тому масло добре посоліть.
Перемішайте масло зі спеціями і видавіть туди ж часник, вийде ще смачніше.
Картошка хорошенько запеклась, стала м'якою. Дістаньте готову картоплю з духовки.
Розріжте картоплю навпіл, але не до кінця.
У середину кожного картоплі викладіть ароматне масло.
Ароматну і дуже смачну картоплю в борошні відразу подавайте до столу, буквально прямо з печі! Смачного!