Картопля тушкована в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Картопля тушкована в духовці можна приготувати по-різному. Я люблю тушкувати з сиром - виходить апетитна піджареної корочка зверху. Відмінний варіант приготування картоплі як гарнір.
Рецепт картоплі тушкованого в духовці дуже простий, нічого складного або надприродного там немає - ні в плані способу приготування, ні в плані інгредієнтів. Однак, повірте, таким чином приготована картопля - це відмінна альтернатива вже приїлися гарнірів з неї. Так що рекомендую прочитати, як зробити картопля тушкована в духовці, і обов'язково спробувати його приготувати прямо сьогодні!
- Картопля - 1 кілограм
- Вершки - 200 мілілітрів
- Молоко - 1 Склянка
- Часник - 4 зубчики
- Сир - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком
Картопля як завжди моєму, чистимо і нарізаємо тонкими пластинками.
Часник очищаємо і подрібнюємо за допомогою Часничниці.
Сир натерти на тертці. Можна додати туди зелень за смаком. Я люблю розмарин.
В окремій тарілці готуємо заправку для картоплі. Змішуємо вершки і молоко і додаємо туди подрібнений часник, солимо і перчимо до смаку. Збиваємо виделкою або вінчиком.
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо картоплю і заливаємо соусом. Накриваємо зверху фольгою. Ставимо форму в духовку 180 градусів. Тушкуємо картопля близько 50 хвилин.
Потім зняти фольгу і посипати картоплю зверху тертим сиром. Знову відправити у духовку на 15 хвилин, щоб сир підрум'яниться.
Дістаємо нашу тушковану картоплю з апетитною сирною скоринкою. Готово!