Рецепт Карамельний топінг фото

Карамельний топінг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Вершки, Вершкове масло
Пісні страви, Веганські страви
На святковий стіл
Солодке, Десерти, Сироп

Карамельний топінг - це не соус, а солодкий сироп, який призначений для прикраси кондитерських виробів. Він допомагає не тільки прикрасити готову випічку або десерти, а також підкреслити їх смак.

Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати карамельний топінг в домашніх умовах. Він готується швидко і без особливих зусиль, а на смак нічим не поступається всіма улюбленого згущене молоко. До речі, смак десерту можна визначити за кольором. Якщо колір буде м'який, жовтий, то вийде солодкий смак з ароматом вершків. А якщо колір вийде червоний або коричневий, то вас чекає терпкий з невеликою гіркуватістю десерт.

  • Цукор - 250 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Clivki - 150 мілілітрів (жирність - 35-40%)
1
Висипаємо в каструлю цукор.
2
На невеликому вогні варимо цукор, постійно помішуючи.
3
Крупно нарізаємо вершкове масло.
4
Варимо цукор до появи карамельного кольору, потім додаємо масло. Весь час потрібно плавно перемішувати отриману консистенцію.
5
Вимикаємо плиту і тонкою цівкою виливаємо в приготовану суміш вершки, продовжуючи весь час розмішувати.
6
Ми залишаємо приготовану масу охолонути. Через пару годин карамельний топінг буде готовий до вживання.

Схожі рецепти