Рецепт Капустяний торт фото

Капустяний торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Фарш
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Супи
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную вашій увазі рецепт капустяного торта - це один з варіантів приготування ледачих голубців. Тільки так виходить красивіше і смачніше, принаймні, мені так здається.

Опис приготування:

Красиве і смачне блюдо. Змішайте всі інгредієнти для фаршу і поставте його на годину в холодильник. Капусту розберіть на листя і бланшувати в киплячій воді. Підготуйте форму для запікання, вистеліть її капустою. Викладіть половину фаршу, полийте бульйоном, зробіть шар з капусти і викладіть решті фарш. Підверніть краю капусти з бортиків форми, полийте лимонним соком і маслом. Зверху накрийте фольгою і відправте в духовку на 45-50 хвилин. Потім зніміть фольгу, дайте утворитися рум'яної скоринки ще протягом 10 хвилин. Готовий торт поріжте на порції і подайте на стіл зі сметаною. Смачного!

  • Фарш м'ясний - 600 грам
  • Мал - 50 грам
  • Помідори - 300 грам
  • Перець болгарський червоний - 100 грам
  • Капуста - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Петрушка - 1 Ст. Ложка
  • Селера - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
  • Бульйон овочевий - 200 мілілітрів
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Кмин - 1 щіпка
  • Сіль, перець - За смаком
капустяний торт - фото крок 1
Відваріть рис. Змішайте його з фаршем, додайте цибулю, часник, петрушку, селера, мелений мускат, кмин, помідори, болгарський перець, половину бульйону, сіль і перець. Перемішайте і приберіть на годину в холодильник.
капустяний торт - фото крок 2
Застелите форму фольгою і пергаментом. Викладіть шаром бланшірованние капустяне листя так, щоб вони застеляли не тільки дно, але і борти форми.
капустяний торт - фото крок 3
На капусту викладіть половину фаршу, вилийте решту бульйону і зробіть шар з капустяного листя. Викладіть другу половину фаршу.
капустяний торт - фото крок 4
На фарш подверніте краю капусти з бортиків форми, полийте лимонним соком і маслом. Зверху накрийте фольгою і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 45-50 хвилин. Потім зніміть фольгу, і дайте утворитися рум'яної скоринки ще протягом 10 хвилин. Готовий торт поріжте на порції і подайте на стіл зі сметаною.

Схожі рецепти