Капустяний торт
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі рецепт капустяного торта - це один з варіантів приготування ледачих голубців. Тільки так виходить красивіше і смачніше, принаймні, мені так здається.
Красиве і смачне блюдо. Змішайте всі інгредієнти для фаршу і поставте його на годину в холодильник. Капусту розберіть на листя і бланшувати в киплячій воді. Підготуйте форму для запікання, вистеліть її капустою. Викладіть половину фаршу, полийте бульйоном, зробіть шар з капусти і викладіть решті фарш. Підверніть краю капусти з бортиків форми, полийте лимонним соком і маслом. Зверху накрийте фольгою і відправте в духовку на 45-50 хвилин. Потім зніміть фольгу, дайте утворитися рум'яної скоринки ще протягом 10 хвилин. Готовий торт поріжте на порції і подайте на стіл зі сметаною. Смачного!
- Фарш м'ясний - 600 грам
- Мал - 50 грам
- Помідори - 300 грам
- Перець болгарський червоний - 100 грам
- Капуста - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка - 1 Ст. Ложка
- Селера - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Бульйон овочевий - 200 мілілітрів
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Кмин - 1 щіпка
- Сіль, перець - За смаком
Відваріть рис. Змішайте його з фаршем, додайте цибулю, часник, петрушку, селера, мелений мускат, кмин, помідори, болгарський перець, половину бульйону, сіль і перець. Перемішайте і приберіть на годину в холодильник.
Застелите форму фольгою і пергаментом. Викладіть шаром бланшірованние капустяне листя так, щоб вони застеляли не тільки дно, але і борти форми.
На капусту викладіть половину фаршу, вилийте решту бульйону і зробіть шар з капустяного листя. Викладіть другу половину фаршу.
На фарш подверніте краю капусти з бортиків форми, полийте лимонним соком і маслом. Зверху накрийте фольгою і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 45-50 хвилин. Потім зніміть фольгу, і дайте утворитися рум'яної скоринки ще протягом 10 хвилин. Готовий торт поріжте на порції і подайте на стіл зі сметаною.