Капустяний суп
(покроковий рецепт з фото)
Легкий, смачний супчик. Готувати його просто, та й часу займає небагато. Дуже добре підійде тим, хто збирається підправити фігуру - такий суп ідеальний для дієти. Отже, готуємо капустяний суп!
Капустяний суп - універсальне блюдо. Він підійде і діткам, і дорослим. Завдяки свіжим овочам в цьому супі повно вітамінів. Актуальне це суп і для тих, хто коригує фігуру - капустяний суп присутній мало не в кожній дієті. Цікаво? Тоді беріть на озброєння цей простий рецепт капустяного супу з покроковими фотографіями - і марш на кухню!
- Капуста білокачанна - 500 грам
- Цибуля пориста - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Стебла селери - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Картопля - 2 штуки
- Бульйон - 1, 5 L (бульйон можна взяти будь-який - на свій смак. Або замінити бульйон водою.)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Зелень - - За смаком
- Крем - - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Зелена цибуля вимити, нарізати. Використовувати тільки білу і світло-зелену частину.
Цибуля ріпчаста почистити, дрібно нарізати.
Морква вимити, почистити, натерти на терці.
Селера вимити, дрібно нарізати.
Часник почистити, дрібно нарізати.
Картопля вимити, почистити, нарізати кубиками.
У сковороді розігріти олію. Обсмажувати в ньому морква, ріпчаста цибуля і селера близько 5 хвилин. Додати часник і смажити ще 2 хвилини.
Перекласти обсмажені овочі в каструлю. Додати бульйон, картопля, лавровий лист. Довести до кипіння.
З капусти зняти верхні листки, тонко нарізати.
Додати капусту в каструлю з супом. Покласти сіль, перець. Варити поки капуста не стане м'якою - в середньому 15 хвилин.
Суп готовий. При подачі посипати зеленню. Можна додати в тарілку сметани. Смачного!