Капуста смажена з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і недороге блюдо, смак якого багатьом знайомий з дитинства. Капуста смажена з грибами - це низькокалорійне, але дуже апетитне блюдо, яке так і хочеться спробувати.
Капуста смажена з грибами - це просте блюдо, яке можна приготувати як гарнір або основне блюдо на обід і вечерю. Рецептів приготування капусти багато, але опеньки роблять смак цього варіанту страви просто незабутнім. Хай щастить!
Як приготувати капусту смажену з грибами?
1. Цей простий рецепт капусти смаженої з грибами починається, як зазвичай, з підготовки основних інгредієнтів. Капусту необхідно нашаткувати невеликими шматочками. Цибулину очистити і порізати кубиками. Морква потерти на крупній тертці.
2. У сковороді з високими бортами або іншої ємності злегка підігріти рослинне масло. Відправити туди спочатку цибулю на 3-5 хвилин, потім моркву і злегка обсмажити.
3. Коли цибуля та морква стали присмажуватися, відправити до них капусту і гриби. Можна також додати часник або гострий перець.
4. Акуратно перемішати все. Посолити за смаком, можна додати дрібку цукру. Присипати улюбленими спеціями.
5. Кріп, петрушку або іншу свіжу зелень добре вимити і просушити. Дрібно нарізати і відправити на сковороду до овочів.
6. У сковороду налити трохи води, в залежності від висоти бортів. Накрити щільно кришкою і поставити на маленький вогонь. Капуста смажена з грибами в домашніх умовах готується від 30 хвилин 1 годину. Капуста і гриби повинні бути м'якими і легко протикати виделкою.
7. Після приготування найкраще дати блюдо ще настоятися 15-20 хвилин під закритою кришкою і вже після можна подавати до столу.
Смачного!
- Капуста - 1 кілограм
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Гриби опята - 200 грам (можна замінити іншими)
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Спеції - 1-2 Щепоток (сіль, перець, улюблені трави)
- Свіжа зелень - 5 Щепоток
Як приготувати капусту смажену з грибами?
1. Цей простий рецепт капусти смаженої з грибами починається, як зазвичай, з підготовки основних інгредієнтів. Капусту необхідно нашаткувати невеликими шматочками. Цибулину очистити і порізати кубиками. Морква потерти на крупній тертці.
2. У сковороді з високими бортами або іншої ємності злегка підігріти рослинне масло. Відправити туди спочатку цибулю на 3-5 хвилин, потім моркву і злегка обсмажити.
3. Коли цибуля та морква стали присмажуватися, відправити до них капусту і гриби. Можна також додати часник або гострий перець.
4. Акуратно перемішати все. Посолити за смаком, можна додати дрібку цукру. Присипати улюбленими спеціями.
5. Кріп, петрушку або іншу свіжу зелень добре вимити і просушити. Дрібно нарізати і відправити на сковороду до овочів.
6. У сковороду налити трохи води, в залежності від висоти бортів. Накрити щільно кришкою і поставити на маленький вогонь. Капуста смажена з грибами в домашніх умовах готується від 30 хвилин 1 годину. Капуста і гриби повинні бути м'якими і легко протикати виделкою.
7. Після приготування найкраще дати блюдо ще настоятися 15-20 хвилин під закритою кришкою і вже після можна подавати до столу.
Смачного!