Кальмари в майонезі
(покроковий рецепт з фото)
У запропонованому рецепті я розповім, як приготувати кальмари в майонезі. Це досить екзотичну страву підійде для всіх любителів морепродуктів. Рекомендую спробувати, оскільки смак приголомшливий!
Кальмари в цьому рецепті гасяться в майонезну соусі. Підійде для таких цілей як магазинний, так і домашній майонез. Я часто готую майонез сама: з яєць, рослинного масла і гірчиці. Але сьогодні вирішила використовувати залишки з двох пачок магазинного майонезу, бо після свят вони вже неабияк залежалися.
- Кальмар - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Майонез - 400 грам
Приступимо до найскладнішого першого кроку. Кальмара очистимо від нутрощів, обдадім окропом, шкірку акуратно знімаємо, нічого не пошкодивши. Промиваємо і викладаємо кальмара на тарілку.
Кладемо тушку кальмара в каструлю, заливаємо водою. Як тільки вода почне кипіти, виймаємо кальмара. Довго варити його не потрібно.
Нарізаємо відварне філе кальмара на смужки. На іншій дошці ріжемо цибулю кубиками.
Цибуля обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом протягом 15 хвилин. Потім кладемо до цибулі порізаного кальмара. Додаємо сіль і спеції за смаком. Перемішуємо.
Потім додаємо в сковороду майонез. Тушкуємо суміш протягом 5 хвилин. Вимикаємо вогонь.
Наше блюдо з кальмара з майонезом готове! Смачного!