Kabartma
(покроковий рецепт з фото)
Kabartma - це різновид татарської випічки, у вигляді пампушок. Існує два варіанти приготування: обсмажування у фритюрі і випічка в духовці. Я пропоную спробувати приготувати пампушки у фритюрі.
При дотриманні рецептури, процес не викличе утруднень. Зазначу про оброблення пампушок. Якщо відсутні ваги, діляться на 17 частин, це кількість відповідає вазі.
- Молоко - 2 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 900-1000 грам
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 50 грам (розтоплене)
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У теплому молоці розчиніть цукор, сіль, дріжджі.
Додайте яйця, розтоплене масло. Розмішайте.
Додайте більшу частину борошна і замішують тісто. Решту борошна підсипати частинами.
Замісити м'яке, пружне тісто. Скатайте шар, інвестувати в склі, затягніть плівкою і залиште в теплі на 1, 5 годину.
Після закінчення часу тісто готове до оброблення.
Тісто поділіть на рівні шматочки вагою по 80 грам (або 17 частин). Скачайте кульки.
Кульки злегка притисніть до товщини 2 см. Залиште заготовки на 10 хвилин для вистоювання. Розігрійте фритюр, зменшіть вогонь.
Обсмажте пампушки до рум'яності з двох сторін.
Готові кабартма викладіть на паперові серветки.
Пампушки подавайте теплими зі сметаною, варенням або медом. Смачного!