Кабачкова ікра з соусом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите експериментувати з класичними рецептами, тоді зверніть увагу на цей цікавий варіант, як приготувати кабачкову ікру з соусом "сацебелі" . Ароматичний, смачно і оригінально.
Дивовижно, але кабачкова ікра з соусом в домашніх умовах виходить не тільки дуже ароматною і соковитою, але і схожою на магазинну, до смаку якої звикли багато з дитинства. Використовуйте якісний соус і майонез - і у вас вийде апетитна закуска і заготівля на зиму.
- Кабачки - 6 кілограм
- Цибулина - 0.6 кілограма
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Sacebeli - 500 грам
- Томатна паста - 500 грам (або "краснодарський соус" )
- Майонез - 500 грам
- Сіль - 50 грам
- Цукор - 1 За смаком
- Гострий перець - 1 За смаком
1. Найкраще використовувати молоденькі кабачки, проте навіть їх бажано попередньо очистити. Якщо насіння великі, видаліть акуратно серцевину.
2. Очистіть і наріжте половинками або четвертинками цибулю.
3. Пропустіть овочі через м'ясорубку.
4. Викладіть їх в відповідного розміру каструлю і відправте на вогонь. Після закипання млоїте близько 2.5-3 годин.
5. Коли основна частина води випарується, можна додати рослинне масло, сіль, перець, цукор, майонез. Викладіть в каструлю "сацебелі" і томатну пасту. Все як слід перемішайте.
6. Гаситься кабачкова ікра з соусом в домашніх умовах ще близько 1 годину, не забувайте періодично помішувати.
7. За півгодини до готовності займіться банками: вимийте їх, простерилизуйте і обсушити. Розкладіть ікру по банкам, накрийте простерилізованих кришками і закатати.
8. Після повного охолодження приберіть банки в темне і прохолодне місце. Ось такий нескладний варіант, як зробити кабачкову ікру з соусом "сацебелі" . Смачного!