Кабачкова ікра з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами дуже цікавим рецептом. Це ситна овочева закуска, яку можна навіть заготовити на зиму. Отже, перед вами варіант, як приготувати кабачкову ікру з рисом.
1. Насамперед потрібно зайнятися підготовкою всіх інгредієнтів. Кабачки вимийте, обсушити і наріжте кубиками.
2. Очистіть моркву і натріть на тертці.
3. Мал відварити в підсоленій воді на пару хвилин менше, чим звичайно.
4. Цибулини почистіть і наріжте кубиками.
5. Часник пропустіть через прес.
6. Якщо використовуєте в цей рецепт приготування кабачкової ікри з рисом помідори, то зніміть з них шкірку і наріжте кубиками. Якщо вирішили додати перець, вимийте його, очистіть від насіння і подрібніть.
7. Коли всі овочі готові, їх потрібно окремо обсмажити на сковороді з рослинним маслом, а після викласти в сотейник.
8. До овочів викладіть відварений рис. Додайте сіль, цукор, томатну пасту і відправте на вогонь.
9. Після закипання тушкуйте на повільному вогні до м'якості.
10. Перекладіть все в чашу блендера і добре збийте до однорідності.
11. Додайте оцет і знову поставте на вогонь. Тушкуйте, постійно помішуючи, близько 10 хвилин на повільному вогні. От і все, кабачкова ікра з рисом в домашніх умовах готова до закатку.
Також закуску можна остудити і відразу подавати до столу. Смачного!
- Кабачки - 2 кілограма
- Цибуля - 500 грам
- Морква - 500 грам
- Часник - 5-10 зубчиків
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Сіль - 1-2 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок (можна замінити помідорами)
- Мал - 1 Склянка
- Солодкий перець - 1-3 штук (по бажанню)
- Гострий перець - 1 За смаком
2. Очистіть моркву і натріть на тертці.
3. Мал відварити в підсоленій воді на пару хвилин менше, чим звичайно.
4. Цибулини почистіть і наріжте кубиками.
5. Часник пропустіть через прес.
6. Якщо використовуєте в цей рецепт приготування кабачкової ікри з рисом помідори, то зніміть з них шкірку і наріжте кубиками. Якщо вирішили додати перець, вимийте його, очистіть від насіння і подрібніть.
7. Коли всі овочі готові, їх потрібно окремо обсмажити на сковороді з рослинним маслом, а після викласти в сотейник.
8. До овочів викладіть відварений рис. Додайте сіль, цукор, томатну пасту і відправте на вогонь.
9. Після закипання тушкуйте на повільному вогні до м'якості.
10. Перекладіть все в чашу блендера і добре збийте до однорідності.
11. Додайте оцет і знову поставте на вогонь. Тушкуйте, постійно помішуючи, близько 10 хвилин на повільному вогні. От і все, кабачкова ікра з рисом в домашніх умовах готова до закатку.
Також закуску можна остудити і відразу подавати до столу. Смачного!