Рецепт Кабачкова ікра з рисом фото

Кабачкова ікра з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Крупи , Кабачок , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На природу
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Хочу поділитися з вами дуже цікавим рецептом. Це ситна овочева закуска, яку можна навіть заготовити на зиму. Отже, перед вами варіант, як приготувати кабачкову ікру з рисом.

Опис приготування:

1. Насамперед потрібно зайнятися підготовкою всіх інгредієнтів. Кабачки вимийте, обсушити і наріжте кубиками.

2. Очистіть моркву і натріть на тертці.

3. Мал відварити в підсоленій воді на пару хвилин менше, чим звичайно.

4. Цибулини почистіть і наріжте кубиками.

5. Часник пропустіть через прес.

6. Якщо використовуєте в цей рецепт приготування кабачкової ікри з рисом помідори, то зніміть з них шкірку і наріжте кубиками. Якщо вирішили додати перець, вимийте його, очистіть від насіння і подрібніть.

7. Коли всі овочі готові, їх потрібно окремо обсмажити на сковороді з рослинним маслом, а після викласти в сотейник.

8. До овочів викладіть відварений рис. Додайте сіль, цукор, томатну пасту і відправте на вогонь.

9. Після закипання тушкуйте на повільному вогні до м'якості.

10. Перекладіть все в чашу блендера і добре збийте до однорідності.

11. Додайте оцет і знову поставте на вогонь. Тушкуйте, постійно помішуючи, близько 10 хвилин на повільному вогні. От і все, кабачкова ікра з рисом в домашніх умовах готова до закатку.

Також закуску можна остудити і відразу подавати до столу. Смачного!

  • Кабачки - 2 кілограма
  • Цибуля - 500 грам
  • Морква - 500 грам
  • Часник - 5-10 зубчиків
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1-2 Ст. Ложок
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок (можна замінити помідорами)
  • Мал - 1 Склянка
  • Солодкий перець - 1-3 штук (по бажанню)
  • Гострий перець - 1 За смаком
1. Насамперед потрібно зайнятися підготовкою всіх інгредієнтів. Кабачки вимийте, обсушити і наріжте кубиками.

2. Очистіть моркву і натріть на тертці.

3. Мал відварити в підсоленій воді на пару хвилин менше, чим звичайно.

4. Цибулини почистіть і наріжте кубиками.

5. Часник пропустіть через прес.

6. Якщо використовуєте в цей рецепт приготування кабачкової ікри з рисом помідори, то зніміть з них шкірку і наріжте кубиками. Якщо вирішили додати перець, вимийте його, очистіть від насіння і подрібніть.

7. Коли всі овочі готові, їх потрібно окремо обсмажити на сковороді з рослинним маслом, а після викласти в сотейник.

8. До овочів викладіть відварений рис. Додайте сіль, цукор, томатну пасту і відправте на вогонь.

9. Після закипання тушкуйте на повільному вогні до м'якості.

10. Перекладіть все в чашу блендера і добре збийте до однорідності.

11. Додайте оцет і знову поставте на вогонь. Тушкуйте, постійно помішуючи, близько 10 хвилин на повільному вогні. От і все, кабачкова ікра з рисом в домашніх умовах готова до закатку.

Також закуску можна остудити і відразу подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти