Кабачкова ікра «Все буде смачно»
(покроковий рецепт з фото)
Кабачковая икра "все буде смачно" - закуска з кабачків по рецепту з телепередачі. Дивно смачна, густа і зовсім нескладна в приготуванні кабачкова ікра, порадує вас смаком цілий рік.
Нещодавно відкрив баночку з кабачкової ікрою, готував по новому рецепту. Ікра виявилась дуже смачною, ніжною і густий. Готував в цей раз по незнайомому мені рецептом. Случайно на просторах интернета нашел передачу "все буде смачно", де розповідали, як приготувати ікру з кабачків. Ось сьогодні хочу поділитися з вами рецептом.
1. Кабачки обов'язково моєму водою. Якщо у вас молоді кабачки (хоча зазвичай я не беру молоді на ікру), то у них вилучили тільки шкірку, але якщо старі - видаляємо і шкірку, і насіння. Ріжемо кабачки невеликими кубиками, збираємо їх в миску. Додаємо 1 ст. Ложку солі, добре перемішуємо і забуваємо на хвилин 20. За цей час сіль витягне з кабачків зайву вологу.
2. Морква, вимиту і очищену, не трьом на тертці, як раніше, а нарізаємо невеликими брусочками (спочатку кільцями, а потім брусочками). Виявляється, при такій нарізці морква збереже соковитість.
3. А очищену цибулю нарізаємо півкільцями.
4. Помідори додадуть нашій ікрі кислинку і зроблять її кисло-солодкого. Зробимо хрестоподібний надріз на помідорі, опустимо овоч спочатку в гарячу воду, а потім в холодну. Тепер помідори дуже добре очищаються від шкірки. Нарізаємо їх кубиками.
5. Повертаємося до кабачків. Зливаємо рідину і трохи віджимаємо їх руками.
6. Далі все овочі необхідно обсмажити на невеликій кількості олії (1-2 ст. Ложки) на добре розігрітій сковороді до м'якості. Звичайно, це довго і одноманітно, але ми ж хочемо смачну ікру? Спочатку смажимо цибулю, а через 2-3 хвилини до нього можна додати помідори. Кабачки смажимо окремо хвилин 7-10, морква теж окремо - 10-15 хвилин.
7. Після обсмажування овочі відправляємо в каструлю з товстим дном, куди вже додали 2-3 ст. Ложки рослинної олії, перемішуємо і подрібнюємо блендером.
8. Якщо хочете, щоб ікра була яскравою, додайте томатну пасту. Перебиваємо ще раз блендером або просто перемішуємо. Ставимо варитися кабачкову ікру на маленький вогонь (хвилин 30-40). Періодично помішувати. Коли закипить, додайте пів чайної ложки солі.
9. Через 25-35 хвилин в кабачкову ікру додаємо дрібно нарізану зелень, лимонну кислоту, перець і, якщо треба, ще солі. Добре перемішуємо.
10. Останній етап готування: розкладаємо кабачкову ікру в стерилізовані банки і закочує. Усе, чекаємо зими (або коли охолоне ікра, що не вмістилася в банки).
- Кабачок - 1 кілограм
- Морква - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 300 грам
- Помідор - 300 грам
- Зелень - 1 пучок (кріп і петрушка)
- Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Томатна паста - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 Ст. Ложки (для ікри - 1 чайна ложка, 1 столова ложка - посипати кабачки, щоб віддали сік)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
1. Кабачки обов'язково моєму водою. Якщо у вас молоді кабачки (хоча зазвичай я не беру молоді на ікру), то у них вилучили тільки шкірку, але якщо старі - видаляємо і шкірку, і насіння. Ріжемо кабачки невеликими кубиками, збираємо їх в миску. Додаємо 1 ст. Ложку солі, добре перемішуємо і забуваємо на хвилин 20. За цей час сіль витягне з кабачків зайву вологу.
2. Морква, вимиту і очищену, не трьом на тертці, як раніше, а нарізаємо невеликими брусочками (спочатку кільцями, а потім брусочками). Виявляється, при такій нарізці морква збереже соковитість.
3. А очищену цибулю нарізаємо півкільцями.
4. Помідори додадуть нашій ікрі кислинку і зроблять її кисло-солодкого. Зробимо хрестоподібний надріз на помідорі, опустимо овоч спочатку в гарячу воду, а потім в холодну. Тепер помідори дуже добре очищаються від шкірки. Нарізаємо їх кубиками.
5. Повертаємося до кабачків. Зливаємо рідину і трохи віджимаємо їх руками.
6. Далі все овочі необхідно обсмажити на невеликій кількості олії (1-2 ст. Ложки) на добре розігрітій сковороді до м'якості. Звичайно, це довго і одноманітно, але ми ж хочемо смачну ікру? Спочатку смажимо цибулю, а через 2-3 хвилини до нього можна додати помідори. Кабачки смажимо окремо хвилин 7-10, морква теж окремо - 10-15 хвилин.
7. Після обсмажування овочі відправляємо в каструлю з товстим дном, куди вже додали 2-3 ст. Ложки рослинної олії, перемішуємо і подрібнюємо блендером.
8. Якщо хочете, щоб ікра була яскравою, додайте томатну пасту. Перебиваємо ще раз блендером або просто перемішуємо. Ставимо варитися кабачкову ікру на маленький вогонь (хвилин 30-40). Періодично помішувати. Коли закипить, додайте пів чайної ложки солі.
9. Через 25-35 хвилин в кабачкову ікру додаємо дрібно нарізану зелень, лимонну кислоту, перець і, якщо треба, ще солі. Добре перемішуємо.
10. Останній етап готування: розкладаємо кабачкову ікру в стерилізовані банки і закочує. Усе, чекаємо зими (або коли охолоне ікра, що не вмістилася в банки).