Кабачкова ікра без перцю
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна, ароматна і дуже апетитна ікра - їй завжди знайдеться місце і на святковому столі, і в звичайний день. НЕ lenitesy, підготуйте смачну закуску на зиму - зайвої вона не буде, зима з'їсть все
Урожай кабачків у нас завжди хороший - яким б не видався рік. Тому і ікри ми закриваємо на зиму багато. Потім роздаємо знайомим і друзям і ніхто не відмовляється:) Смачна ароматна ікра завжди бажаний гість на будь-якому столі - хоч в звичайний день, хоч у свято. Рецептів приготування кабачкової ікри дуже багато, ділюся з вами простим і перевіреним рецептом. З даної кількості інгредієнтів вийде майже 4 літра ікри.
- Кабачки - 3 кілограма (очищені)
- Морква - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 кілограма
- Томатний соус - 250 грам (беріть перевірений густий соус)
- Майонез - 250 грам (найкраще оливковий)
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Сіль - 2 Ст. Ложки (без гірки)
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2-3 штук
Кабачки очищаємо від шкірки і від насіння. Очищених кабачків у нас повинно бути 3 кг.
Чистимо моркву і натираємо на крупній тертці.
Очищаємо ріпчасту цибулю, нарізаємо кубиками.
У глибокій сковороді нагріваємо олію й обсмажуємо в ньому цибулю до легкого золотистого кольору.
Коли цибуля почне рум'яна, додаємо моркву. Перемішуємо і обсмажуємо все разом хвилин 15.
Кабачки подрібнити на м'ясорубці з дрібними гратами, разом з кабачками перекрутити і обсмажені цибулю з морквою.
Перекладаємо масу в каструлю, в якій і будемо продовжувати готувати ікру. Додаємо майонез, соус і перемішуємо все. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Як тільки ікра закипить, зменшуйте вогонь - при бурхливому кипінні вона буде "плюватися" . Ікра повинна у нас уварювалася 1 час. Прикрийте каструлю кришкою наполовину - нехай випаровується зайва рідина і не забувайте її перемішувати - може пригоріти.
Ікра покипів у нас годинку, додаємо всі спеції, перемішуємо і варимо ще 1 час. Якщо ви хочете отримати ікру пюреобразной а не зернистою - через пів години можна перебити ікру блендером. Потім доварювали ще пів години. Гарячу ікру розкладаємо в стерилізовані банки і закочує. Для підстраховки можна простерилізувати ікру в банках хвилин 30 - для літрових банок.