Рецепт Кабачкова ікра без перцю фото

Кабачкова ікра без перцю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 20 хв.

Ніжна, ароматна і дуже апетитна ікра - їй завжди знайдеться місце і на святковому столі, і в звичайний день. НЕ lenitesy, підготуйте смачну закуску на зиму - зайвої вона не буде, зима з'їсть все

Опис приготування:

Урожай кабачків у нас завжди хороший - яким б не видався рік. Тому і ікри ми закриваємо на зиму багато. Потім роздаємо знайомим і друзям і ніхто не відмовляється:) Смачна ароматна ікра завжди бажаний гість на будь-якому столі - хоч в звичайний день, хоч у свято. Рецептів приготування кабачкової ікри дуже багато, ділюся з вами простим і перевіреним рецептом. З даної кількості інгредієнтів вийде майже 4 літра ікри.

  • Кабачки - 3 кілограма (очищені)
  • Морква - 0, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 кілограма
  • Томатний соус - 250 грам (беріть перевірений густий соус)
  • Майонез - 250 грам (найкраще оливковий)
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Сіль - 2 Ст. Ложки (без гірки)
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист - 2-3 штук
кабачкова ікра без перцю - фото крок 1
Кабачки очищаємо від шкірки і від насіння. Очищених кабачків у нас повинно бути 3 кг.
кабачкова ікра без перцю - фото крок 2
Чистимо моркву і натираємо на крупній тертці.
кабачкова ікра без перцю - фото крок 3
Очищаємо ріпчасту цибулю, нарізаємо кубиками.
кабачкова ікра без перцю - фото крок 4
У глибокій сковороді нагріваємо олію й обсмажуємо в ньому цибулю до легкого золотистого кольору.
кабачкова ікра без перцю - фото крок 5
Коли цибуля почне рум'яна, додаємо моркву. Перемішуємо і обсмажуємо все разом хвилин 15.
кабачкова ікра без перцю - фото крок 6
Кабачки подрібнити на м'ясорубці з дрібними гратами, разом з кабачками перекрутити і обсмажені цибулю з морквою.
кабачкова ікра без перцю - фото крок 7
Перекладаємо масу в каструлю, в якій і будемо продовжувати готувати ікру. Додаємо майонез, соус і перемішуємо все. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
кабачкова ікра без перцю - фото крок 8
Як тільки ікра закипить, зменшуйте вогонь - при бурхливому кипінні вона буде"плюватися" . Ікра повинна у нас уварювалася 1 час. Прикрийте каструлю кришкою наполовину - нехай випаровується зайва рідина і не забувайте її перемішувати - може пригоріти.
кабачкова ікра без перцю - фото крок 9
Ікра покипів у нас годинку, додаємо всі спеції, перемішуємо і варимо ще 1 час. Якщо ви хочете отримати ікру пюреобразной а не зернистою - через пів години можна перебити ікру блендером. Потім доварювали ще пів години. Гарячу ікру розкладаємо в стерилізовані банки і закочує. Для підстраховки можна простерилізувати ікру в банках хвилин 30 - для літрових банок.

Схожі рецепти