Кабачки з шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Соковиті і смачні кабачки люблять практично всі, а раз так, то цей рецепт буде багатьом корисний. У ньому немає нічого складного, нам потрібно тільки з'єднати всі інгредієнти разом і запекти блюдо в духовці.
Як приємно побалувати своїх домашніх смачним блюдом, тим більше, коли приготувати його так легко. І дійсно цей простий рецепт кабачків з шинкою і сиром не зажадає від вас багато часу і сил, на все про все піде не більше півгодини. Зазвичай я готую таку страву на обід або вечерю, а іноді навіть роблю кабачки з шинкою і сиром в домашніх умовах до свята, і кожен раз гості залишаються від нього в захваті.
1) Для початку ми трьом моркву і нарізаємо дрібно цибулю, обсмажуємо овочі на рослинному маслі до м'якості, солимо і перчимо їх за смаком.
2) Кабачки нарізаємо на пластинки товщиною приблизно 1 см, потім також смажимо їх на сильному вогні до утворення золотистої скоринки.
3) Поки кабачки смажаться, ми нарізаємо шинку брусочками, а сир трьом на крупній тертці.
4) Потім викладаємо обсмажені пластинки кабачків на деко і зверху кладемо моркву з цибулею, потім додаємо шинку і посипаємо все тертим сиром.
5) Ставимо деко в розігріту до 180-200 градусів духовку і запікаємо блюдо не більше 10-15 хвилин, поки сир не розтане.
Їсти такі кабачки краще гарячими, хоча і в холодному вигляді вони досить смачні. Приємного вам апетиту!
- Кабачки - 5 штук (невеликі)
- Шинка - 300 грам
- Сир твердий - 250-300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Масло рослинне - - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком
1) Для початку ми трьом моркву і нарізаємо дрібно цибулю, обсмажуємо овочі на рослинному маслі до м'якості, солимо і перчимо їх за смаком.
2) Кабачки нарізаємо на пластинки товщиною приблизно 1 см, потім також смажимо їх на сильному вогні до утворення золотистої скоринки.
3) Поки кабачки смажаться, ми нарізаємо шинку брусочками, а сир трьом на крупній тертці.
4) Потім викладаємо обсмажені пластинки кабачків на деко і зверху кладемо моркву з цибулею, потім додаємо шинку і посипаємо все тертим сиром.
5) Ставимо деко в розігріту до 180-200 градусів духовку і запікаємо блюдо не більше 10-15 хвилин, поки сир не розтане.
Їсти такі кабачки краще гарячими, хоча і в холодному вигляді вони досить смачні. Приємного вам апетиту!