Кабачки з лисичками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Зараз - літня пора, і овочів на полицях магазинів безліч. Пропоную вам подивитися, як приготувати кабачки з лисичками духовці. Я майже впевнена, що ви будете в захваті.
У цьому році у нас хороший урожай кабачків. Які страви з їх використанням я тільки не готувала. Дозволю собі запропонувати вам такий варіант приготування кабачків, у вигляді запіканки з грибами. Блюдо виходить соковитим, смачним. Майонез можна замінити на сметану або томатний соус. Смак страви трохи зміниться, але буде все одно смачно.
- Кабачки - 1-2 штук
- Перець болгарський - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Лисички мариновані - 70-100 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Сир твердий - 70-100 грам
Для приготування страви візьміть кабачки свіжі, цибуля ріпчаста, перець болгарський, сир твердий, майонез, спеції, лисички мариновані.
Кабачки треба вимити, нарізати гострим ножем на тонкі кружальця. Форму для запікання застелити фольгою. Змазати маслом. Укласти в форму кільця кабачків (з невеликим нахлестом). Посолити і поперчити за смаком.
Болгарський перець очистити і нарізати півкільцями. Укласти на кабачки зверху.
Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями. Обшпарити окропом і викласти зверху на перець. Мариновані лисички викласти зверху.
Натріть на тертці твердий сир. Сир викладіть на овочі. Полийте трохи майонезом і посипте спеціями. У мене спеції до грибних страв з невеликими шматочками сушених лісових грибів.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте кабачки в духовці 30 хвилин. Форму з кабачками накривати не потрібно. Запікаємо кабачки в відкритому вигляді. Витягніть продукти з духовки. Дайте трохи охолонути. Подайте до столу.