Кабачки смажені з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Коли на гарнір хочеться чогось легкого і корисного, я готую кабачки смажені з помідорами. Блюдо готується швидко і просто, а виходить дуже смачним. Особливо добре воно в сезон кабачків і помідорів.
Кабачки ростуть швидко, готуються швидко і також швидко з'їдаються. Це - універсальний овоч, який підходить практично до всього. Я часто обсмажую кабачки з помідорами та іншими овочами. Такий гарнір - дуже корисний і низькокалорійний.
Як приготувати кабачки смажені з помідорами?
1. Кабачки промийте, зріжте шкірку, розріжте навпіл і виберіть кісточки (якщо кабачок дуже зрілий і кісточки великі). Молодий кабачок буде досить нарізати кільцями.
2. Помідори також промийте, виріжте плодоніжки і наріжте кільцями.
3. Цибулину і часник очистіть. Цибулину (бажано - фіолетову) наріжте часточками (я ріжу досить крупно). Часник треба буде розчавити часничниця прямо в сковороду, але пізніше.
4. Зелень петрушки і / або кропу промийте і дрібно нарубати.
5. У сковороді розігрійте олію. Викладіть кабачки. Злегка підсмажте (хвилинку-дві), потім додайте цибулю і помідор. Додати сіль, поперчіть і смажте протягом 8-10 хвилин, не закриваючи кришкою. Періодично помішуйте.
6. В кінці смаження додайте зелень і акуратно перемішайте.
Кабачки смажені з помідорами готові! Подавайте в якості легкої гарячої закуски або як гарнір до м'яса, птиці або риби. Смачна така закуска і на холодну, приправлена майонезом. У компанію до кабачків, помідорів і цибулі можна додати болгарський перець і баклажан.
Смачного!
- Кабачок - 1 штука
- Помідори - 2-3 штук
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Зелень (петрушка, кріп) - - За смаком
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
Як приготувати кабачки смажені з помідорами?
1. Кабачки промийте, зріжте шкірку, розріжте навпіл і виберіть кісточки (якщо кабачок дуже зрілий і кісточки великі). Молодий кабачок буде досить нарізати кільцями.
2. Помідори також промийте, виріжте плодоніжки і наріжте кільцями.
3. Цибулину і часник очистіть. Цибулину (бажано - фіолетову) наріжте часточками (я ріжу досить крупно). Часник треба буде розчавити часничниця прямо в сковороду, але пізніше.
4. Зелень петрушки і / або кропу промийте і дрібно нарубати.
5. У сковороді розігрійте олію. Викладіть кабачки. Злегка підсмажте (хвилинку-дві), потім додайте цибулю і помідор. Додати сіль, поперчіть і смажте протягом 8-10 хвилин, не закриваючи кришкою. Періодично помішуйте.
6. В кінці смаження додайте зелень і акуратно перемішайте.
Кабачки смажені з помідорами готові! Подавайте в якості легкої гарячої закуски або як гарнір до м'яса, птиці або риби. Смачна така закуска і на холодну, приправлена майонезом. У компанію до кабачків, помідорів і цибулі можна додати болгарський перець і баклажан.
Смачного!