Іудейська паска
(покроковий рецепт з фото)
Іудейська паска має свої традиції і свої страви. Там немає звичних нам пасок. Зате є інші смачні речі. З рецептом одного з таких святкових страв пропоную познайомитися.
Опис приготування:
Приготуйте на свій святковий стіл цю солодку запіканку. Для цього вам буде потрібно виконати всього кілька простих кроків.
1. Мацу поламайте на шматочки, залийте холодною водою і залиште на 10 хвилин. Потім розімніть вилкою в кашку.
2. Додайте терте яблуко, сухофрукти, горіхи, мідь, борошно і спеції - корицю і мускат.
3. Яйця збийте з цукром, введіть в тісто. Туди ж відправте половину розтопленого маргарину.
4. Добре перемішайте тісто і викладіть його в форму для випікання. Полийте зверху другою половиною розтопленого маргарину, посипте цукром і випікання в розігрітій до 180 градусів духовці протягом години.
5. Готову запіканку остудіть і змажте зверху варенням, після цього розріжте на порції і подайте на стіл.
Приємного апетиту і свят!
- Ізюм - 90 грам
- Чорнослив - 45 грам
- Мигдаль - 60 грам
- Маргарин - 125 грам
- Цукор - 75 грам
- Яйця - 3 штуки
- Яблуко - 2 штуки
- Кішечка - 4 штуки
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Абрикосове варення - 2 Ст. Ложки
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
1. Мацу поламайте на шматочки, залийте холодною водою і залиште на 10 хвилин. Потім розімніть вилкою в кашку.
2. Додайте терте яблуко, сухофрукти, горіхи, мідь, борошно і спеції - корицю і мускат.
3. Яйця збийте з цукром, введіть в тісто. Туди ж відправте половину розтопленого маргарину.
4. Добре перемішайте тісто і викладіть його в форму для випікання. Полийте зверху другою половиною розтопленого маргарину, посипте цукром і випікання в розігрітій до 180 градусів духовці протягом години.
5. Готову запіканку остудіть і змажте зверху варенням, після цього розріжте на порції і подайте на стіл.
Приємного апетиту і свят!