Рецепт Іудейська паска фото

Іудейська паска
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Фрукти , Сухофрукти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Гарячі страви , Запіканка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Іудейська паска має свої традиції і свої страви. Там немає звичних нам пасок. Зате є інші смачні речі. З рецептом одного з таких святкових страв пропоную познайомитися.

Опис приготування:

Приготуйте на свій святковий стіл цю солодку запіканку. Для цього вам буде потрібно виконати всього кілька простих кроків.

1. Мацу поламайте на шматочки, залийте холодною водою і залиште на 10 хвилин. Потім розімніть вилкою в кашку.

2. Додайте терте яблуко, сухофрукти, горіхи, мідь, борошно і спеції - корицю і мускат.

3. Яйця збийте з цукром, введіть в тісто. Туди ж відправте половину розтопленого маргарину.

4. Добре перемішайте тісто і викладіть його в форму для випікання. Полийте зверху другою половиною розтопленого маргарину, посипте цукром і випікання в розігрітій до 180 градусів духовці протягом години.

5. Готову запіканку остудіть і змажте зверху варенням, після цього розріжте на порції і подайте на стіл.

Приємного апетиту і свят!


  • Ізюм - 90 грам
  • Чорнослив - 45 грам
  • Мигдаль - 60 грам
  • Маргарин - 125 грам
  • Цукор - 75 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Яблуко - 2 штуки
  • Кішечка - 4 штуки
  • Обкладинка - 1 Ст. Ложка
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Абрикосове варення - 2 Ст. Ложки
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
Приготуйте на свій святковий стіл цю солодку запіканку. Для цього вам буде потрібно виконати всього кілька простих кроків.

1. Мацу поламайте на шматочки, залийте холодною водою і залиште на 10 хвилин. Потім розімніть вилкою в кашку.

2. Додайте терте яблуко, сухофрукти, горіхи, мідь, борошно і спеції - корицю і мускат.

3. Яйця збийте з цукром, введіть в тісто. Туди ж відправте половину розтопленого маргарину.

4. Добре перемішайте тісто і викладіть його в форму для випікання. Полийте зверху другою половиною розтопленого маргарину, посипте цукром і випікання в розігрітій до 180 градусів духовці протягом години.

5. Готову запіканку остудіть і змажте зверху варенням, після цього розріжте на порції і подайте на стіл.

Приємного апетиту і свят!

Схожі рецепти