Іудейська паска
(покроковий рецепт з фото)
Іудейська паска має свої традиції і свої страви. Там немає звичних нам пасок. Зате є інші смачні речі. З рецептом одного з таких святкових страв пропоную познайомитися.
Приготуйте на свій святковий стіл цю солодку запіканку. Для цього вам буде потрібно виконати всього кілька простих кроків.
1. Мацу поламайте на шматочки, залийте холодною водою і залиште на 10 хвилин. Потім розімніть вилкою в кашку.
2. Додайте терте яблуко, сухофрукти, горіхи, мідь, борошно і спеції - корицю і мускат.
3. Яйця збийте з цукром, введіть в тісто. Туди ж відправте половину розтопленого маргарину.
4. Добре перемішайте тісто і викладіть його в форму для випікання. Полийте зверху другою половиною розтопленого маргарину, посипте цукром і випікання в розігрітій до 180 градусів духовці протягом години.
5. Готову запіканку остудіть і змажте зверху варенням, після цього розріжте на порції і подайте на стіл.
Приємного апетиту і свят!
- Ізюм - 90 грам
- Чорнослив - 45 грам
- Мигдаль - 60 грам
- Маргарин - 125 грам
- Цукор - 75 грам
- Яйця - 3 штуки
- Яблуко - 2 штуки
- Кішечка - 4 штуки
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Абрикосове варення - 2 Ст. Ложки
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
1. Мацу поламайте на шматочки, залийте холодною водою і залиште на 10 хвилин. Потім розімніть вилкою в кашку.
2. Додайте терте яблуко, сухофрукти, горіхи, мідь, борошно і спеції - корицю і мускат.
3. Яйця збийте з цукром, введіть в тісто. Туди ж відправте половину розтопленого маргарину.
4. Добре перемішайте тісто і викладіть його в форму для випікання. Полийте зверху другою половиною розтопленого маргарину, посипте цукром і випікання в розігрітій до 180 градусів духовці протягом години.
5. Готову запіканку остудіть і змажте зверху варенням, після цього розріжте на порції і подайте на стіл.
Приємного апетиту і свят!