Індичка, запечена з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Ошатне, смачна страва до святкового столу. Готується легко, але не швидко, адже індичка зовсім не маленька птах. Але витраченого час не буде шкода - смак страви виходить відмінним!
За принципом приготування, індичка чимось схожа з куркою. Тільки часу на приготування цієї пташки потрібно набагато більше, адже індичка мінімум в два рази більше курки. Готують індичку цілком зазвичай лише на свята, на який запрошено багато гостей. Я розповім вам, як приготувати індичку, запечену з чорносливом. Правильно приготувавши її, ви ще не раз будете повертатися до цього рецепту і готувати індичку з чорносливом. Отже, рецепт перед вами.
1. Заливаємо чорнослив хвилин на 15 гарячою водою. Потім зціджувати воду, охолоджуємо сливи. Якщо у вас чорнослив з кісточками - видаляємо їх.
2. Підготуємо тушку індички, ретельно очистимо і вимиємо її. Потім обсушити паперовими рушниками. Змішаємо сіль, перець і пряні сухі трави. Цією сумішшю натремо індичку.
3. По всій тушці індички робимо надрізи ножем на глибину 2-3 см., в них вкладаємо чорнослив і шматочок вершкового масла. Масло можна попередньо заморозити.
4. Тепер викладаємо підготовлену птицю на фольгу, змащену маслом, викладаємо залишився чорнослив (можна додати кілька шматочків яблук) і загортаємо індичку.
5. Викладаємо упаковану птицю на деко і відправляємо в нагріту до 200 градусів духовку на півтори години.
6. Потім розгортаємо фольгу, поливаємо індичку соком і запікаємо індичку ще хвилин 40 до зарумянивания.
Нарізаємо індичку і подаємо до столу. Гарного вам свята!
- Індичка - 3 кілограма
- Чорнослив - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Сухі пряні трави - 0, 5 чайних ложки
1. Заливаємо чорнослив хвилин на 15 гарячою водою. Потім зціджувати воду, охолоджуємо сливи. Якщо у вас чорнослив з кісточками - видаляємо їх.
2. Підготуємо тушку індички, ретельно очистимо і вимиємо її. Потім обсушити паперовими рушниками. Змішаємо сіль, перець і пряні сухі трави. Цією сумішшю натремо індичку.
3. По всій тушці індички робимо надрізи ножем на глибину 2-3 см., в них вкладаємо чорнослив і шматочок вершкового масла. Масло можна попередньо заморозити.
4. Тепер викладаємо підготовлену птицю на фольгу, змащену маслом, викладаємо залишився чорнослив (можна додати кілька шматочків яблук) і загортаємо індичку.
5. Викладаємо упаковану птицю на деко і відправляємо в нагріту до 200 градусів духовку на півтори години.
6. Потім розгортаємо фольгу, поливаємо індичку соком і запікаємо індичку ще хвилин 40 до зарумянивания.
Нарізаємо індичку і подаємо до столу. Гарного вам свята!