Рецепт Індичка, запечена з чорносливом фото

Індичка, запечена з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Індичка , Птах , Фрукти , Сухофрукти , Чорнослив
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення , Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ошатне, смачна страва до святкового столу. Готується легко, але не швидко, адже індичка зовсім не маленька птах. Але витраченого час не буде шкода - смак страви виходить відмінним!

Опис приготування:

За принципом приготування, індичка чимось схожа з куркою. Тільки часу на приготування цієї пташки потрібно набагато більше, адже індичка мінімум в два рази більше курки. Готують індичку цілком зазвичай лише на свята, на який запрошено багато гостей. Я розповім вам, як приготувати індичку, запечену з чорносливом. Правильно приготувавши її, ви ще не раз будете повертатися до цього рецепту і готувати індичку з чорносливом. Отже, рецепт перед вами.

1. Заливаємо чорнослив хвилин на 15 гарячою водою. Потім зціджувати воду, охолоджуємо сливи. Якщо у вас чорнослив з кісточками - видаляємо їх.

2. Підготуємо тушку індички, ретельно очистимо і вимиємо її. Потім обсушити паперовими рушниками. Змішаємо сіль, перець і пряні сухі трави. Цією сумішшю натремо індичку.

3. По всій тушці індички робимо надрізи ножем на глибину 2-3 см., в них вкладаємо чорнослив і шматочок вершкового масла. Масло можна попередньо заморозити.

4. Тепер викладаємо підготовлену птицю на фольгу, змащену маслом, викладаємо залишився чорнослив (можна додати кілька шматочків яблук) і загортаємо індичку.

5. Викладаємо упаковану птицю на деко і відправляємо в нагріту до 200 градусів духовку на півтори години.

6. Потім розгортаємо фольгу, поливаємо індичку соком і запікаємо індичку ще хвилин 40 до зарумянивания.

Нарізаємо індичку і подаємо до столу. Гарного вам свята!

  • Індичка - 3 кілограма
  • Чорнослив - 1, 5 склянки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Сухі пряні трави - 0, 5 чайних ложки
За принципом приготування, індичка чимось схожа з куркою. Тільки часу на приготування цієї пташки потрібно набагато більше, адже індичка мінімум в два рази більше курки. Готують індичку цілком зазвичай лише на свята, на який запрошено багато гостей. Я розповім вам, як приготувати індичку, запечену з чорносливом. Правильно приготувавши її, ви ще не раз будете повертатися до цього рецепту і готувати індичку з чорносливом. Отже, рецепт перед вами.

1. Заливаємо чорнослив хвилин на 15 гарячою водою. Потім зціджувати воду, охолоджуємо сливи. Якщо у вас чорнослив з кісточками - видаляємо їх.

2. Підготуємо тушку індички, ретельно очистимо і вимиємо її. Потім обсушити паперовими рушниками. Змішаємо сіль, перець і пряні сухі трави. Цією сумішшю натремо індичку.

3. По всій тушці індички робимо надрізи ножем на глибину 2-3 см., в них вкладаємо чорнослив і шматочок вершкового масла. Масло можна попередньо заморозити.

4. Тепер викладаємо підготовлену птицю на фольгу, змащену маслом, викладаємо залишився чорнослив (можна додати кілька шматочків яблук) і загортаємо індичку.

5. Викладаємо упаковану птицю на деко і відправляємо в нагріту до 200 градусів духовку на півтори години.

6. Потім розгортаємо фольгу, поливаємо індичку соком і запікаємо індичку ще хвилин 40 до зарумянивания.

Нарізаємо індичку і подаємо до столу. Гарного вам свята!

Схожі рецепти