Індичка з плавленим сиром
(покроковий рецепт з фото)
Якщо в холодильнику залишилися шматочки індички від ситного святкового вечері, тоді можна її використовувати для іншої страви, що роблю за рецептом, як приготувати індичку з плавленим сиром.
Плавлений сир використовую для приготування сирного соусу, яким поливаю страву, запікаю в духовці. Разом з індичкою запікаю ще і брокколі, проте, підійдуть і інші овочі, наприклад: кабачки, картопля, sparzha. Можна готувати порційно або в одній страві.
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 1, 5 склянки
- Вершки - 1/4 склянки (жирні)
- Сіль - За смаком
- Каєнський перець - 1/8 чайних ложки
- Твердий сир - 2/3 склянки
- Плавлений сир - 2 Ст. Ложки
- Брокколі - 1 штука (головка)
1. У сотейнику розтоплюю вершкове масло, всипав борошно і енергійно перемішую лопаткою. Знімаю сотейник з вогню, вливаю молоко, вершки, весь час помішуючи. Додаю сіль, каєнський перець, варю до закипання, потім додаю плавлений сир і перемішую до його розчинення.
2. Брокколі попередньо вже відварив. Індичка у мене відварна. Готую страву порційно, nalivayu 1-2 ложки соусу на дно, укладаю кілька суцвіть броколі, пару шматочків індички.
3. Поливаю 1-2 ложками соусу, посипаю кайєнським перцем і натертим твердим сиром.
4. Випікаю блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 10 хвилин, щоб розплавився сир.