Рецепт Індичка з плавленим сиром фото

Індичка з плавленим сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Індичка, Молочні продукти, Птах, Сир, Плавлений сир
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Якщо в холодильнику залишилися шматочки індички від ситного святкового вечері, тоді можна її використовувати для іншої страви, що роблю за рецептом, як приготувати індичку з плавленим сиром.

Плавлений сир використовую для приготування сирного соусу, яким поливаю страву, запікаю в духовці. Разом з індичкою запікаю ще і брокколі, проте, підійдуть і інші овочі, наприклад: кабачки, картопля, sparzha. Можна готувати порційно або в одній страві.

  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - 1, 5 склянки
  • Вершки - 1/4 склянки (жирні)
  • Сіль - За смаком
  • Каєнський перець - 1/8 чайних ложки
  • Твердий сир - 2/3 склянки
  • Плавлений сир - 2 Ст. Ложки
  • Брокколі - 1 штука (головка)
індичка з плавленим сиром - фото крок 1
1. У сотейнику розтоплюю вершкове масло, всипав борошно і енергійно перемішую лопаткою. Знімаю сотейник з вогню, вливаю молоко, вершки, весь час помішуючи. Додаю сіль, каєнський перець, варю до закипання, потім додаю плавлений сир і перемішую до його розчинення.
індичка з плавленим сиром - фото крок 2
2. Брокколі попередньо вже відварив. Індичка у мене відварна. Готую страву порційно, nalivayu 1-2 ложки соусу на дно, укладаю кілька суцвіть броколі, пару шматочків індички.
індичка з плавленим сиром - фото крок 3
3. Поливаю 1-2 ложками соусу, посипаю кайєнським перцем і натертим твердим сиром.
індичка з плавленим сиром - фото крок 4
4. Випікаю блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 10 хвилин, щоб розплавився сир.

Схожі рецепти