Індичка з підливою
(покроковий рецепт з фото)
Щоб урізноманітнити свій повсякденний раціон найпростішим і універсальним способом, рекомендую рецепт, як приготувати індичку з підливою. Це відмінний варіант для каші, макаронів або картоплі.
Підливу можна зробити з будь-якого м'яса, в тому числі і з субпродуктів (печінки, легких, серця). Індичка - дуже дієтичне м'ясо, яке прописано навіть тим, хто дотримується дуже суворої дієти. З неї виходить смачна і в той же час нежирна підлива, яка відмінно підкреслить смак будь-якого гарніру. Її виходить багато, тому вистачить на всю сім'ю або навіть на кілька днів. Це дуже вигідне блюдо для сімейного бюджету.
- Філе індички - 0, 5 кілограма
- Морквина - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - За смаком
- Вода очищена - 0, 7-0, 8 L
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
1. Індиче філе миємо, витираємо і нарізаємо пластинами завтовшки 1 сантиметр. Кожну трохи відбиваємо, щоб м'ясо було м'яким і швидше готувалося, солимо і перчимо. Після цього кожну пластину нарізаємо тонкими шматочками, обвалюють їх у борошні й обсмажуємо на розпеченій сковороді з додаванням рослинної олії (по 3 хвилини з кожного боку).
2. Обсмажене м'ясо перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, відправляємо на вогонь, прикриваємо кришкою, а після закипання гасимо 40 хвилин на слабкому вогні.
3. Лук чистий і PIME, нарізаємо кубиком і обсмажуємо на сковороді з соняшниковою олією, після цього морквину чистимо і моєму, подрібнюємо на дрібній тертці і додаємо до розм'якшення цибулі, після 5 хвилин кладемо томатну пасту і сметану, готуємо ще 3-5 хвилин.
4. Отриману піджарку додаємо в каструлю, додаємо лавровий лист, спеції і сіль, варимо 15 хвилин.
5. Готову підливу подаємо гарячою з макаронними виробами і з додаванням свіжої зелені.