Індичка з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Індичка з картоплею в духовці готується зазвичай на Новий Рік, втім приготувати її можна і на кожен день. Ділюся рецептом.
Індичка з картоплею в духовці довго маринується, але зате швидко випікається і просто тане в роті. На ваш розсуд підбирається суміш спецій. Можете зробити мастило з гострим перцем. Для передбачливих господинь, які можуть заздалегідь планувати меню, цей рецепт дуже навіть хороший. Блюдо начебто і готується добу, але насправді воно відноситься до розряду простих. Успіхів і приємного апетиту!
- Індичка (гомілки) - 4-6 штук
- Картопля - 700 грам
- Мед - 3 Ст. Ложки (маринад)
- Лимон - 1 штука (маринад)
- Перець горошок - 1 Ст. Ложка (маринад)
- Сіль - 1 За смаком (маринад)
- Вершкове масло - 100 грам (мастило)
- Сіль, спеції - За смаком (мастило)
- Цибуля - 1 штука
Підготувати гомілки індички.
Підготувати все для маринаду.
У високу посуд налити мед, покласти перець.
Додати лимон і сіль.
Долити холодної води, розмішати і залишити гомілки на добу в маринаді.
Приготувати масло і спеції для змазування гомілок.
Спеції змішати з маслом.
Деко застелити фольгою, викласти гомілки, змащені маслом зі спеціями.
Картоплю помити, порізати на дольки і змішати з цибулею і спеціями.
Цибуля і картоплю викласти на деко з індичкою. Поставити запікати в духовку на 40 хвилин на середньому вогні.
Смачного!