Індичка з чорносливом в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Найбільш дієтичним м'ясом птиці вважається індичка. Її рекомендується вживати в їжу всім, хто дотримується дієти. Я розповім, як приготувати індичку з чорносливом в вершковому соусі. Смачно!
Ця страва підходить як для будніх днів, так і для святкових. Воно дуже ніжне на смак. Розповім як приготувати повне блюдо (гаряче + гарнір). Капусту чистимо наступним чином: зрізаємо у неї кінчик і приберіть верхні листочки. Уважно прочитайте, як приготувати індичку з чорносливом в вершковому соусі - і приступайте до готування!
- Індичка - 500 грам (філе)
- Цибуля - 100 грам
- Яблуко - 1 штука
- Чорнослив - 1 штука (упаковка)
- Картопля - 1 кілограм
- Брюссельська капуста - 500 грам
- Вершки - 1 Склянка
- Оливкова олія - 0, 5 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1 Чайна ложка (або пшеничне борошно )
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
1
Насамперед поставимо розігріватися до 200 градусів духовку. Також підготуємо сковороду і форму, в якій будемо запікати індичку.
2
Філе птиці посипем (з усіх боків) сіллю і перцем. Солі нам знадобиться 1 чайна ложка, а перцю - 2 щіпки.
3
Сковороду розігріваємо з рослинним маслом. Обсмажити на ній індичку (приблизно по п'ять хвилин з кожного боку). Після індичку прибираємо, а сковороду залишаємо.
4
Цибуля очищаємо і нарізаємо тонко соломкою. Також нарізаємо очищене від серцевини з кісточками яблуко. У форму для запікання викладаємо цибулю з яблуком, а також чорнослив (його можна не різати).
5
Поверх цих інгредієнтів викладемо філе птиці. Туди ж додаємо 1 столову ложку вершкового масла і 100 мл води. Запікаємо на середньому рівні в районі півгодини-35 хвилин.
6
В цей час зваримо картопля.
7
Брюссельську капусту очистіть (від верхнього листя) і наріжте на дві рівні частини (половинки).
8
Час, що залишився вершкове масло (0, 5 столової ложки) розтопіть в сковороді, де смажилися індичка з цибулею. Обсмажуйте в ньому капусту близько 10 хвилин, вона повинна розм'якшити.
9
Зробимо соус. Для цього змішуємо соєвий соус, вершки і 100 мл води. Додаємо крохмаль, щіпку перцю і близько двох пучок солі.
10
Інгредієнти для соусу в каструльці доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні до загусання.
11
Готовуюіндичку нарізаємо шматочками і подаємо до столу з соусом, яблуками і чорносливом. Не забудьте про зварену картоплю і обсмажену капусту!