Рецепт Індичка в вині фото

Індичка в вині
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Індичка, Птах, Філе індички
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

М'ясо індички і біле вино - класичне і дуже вдале поєднання. Переконаємося в цьому і приготуємо страву з розряду святкових. Воно приємно урізноманітнить ваше звичайне меню і напевно сподобається.

Ми звикли маринувати м'ясо з додаванням оцту або лимонного соку, а ось вино для цих цілей використовуємо дуже рідко. А даремно! Легке біле сухе або напівсухе вино найкраще підходить для того, щоб з ним готувати птицю - курку, індичку. І підтвердження цьому - ось цей рецепт, в якому я розповім, як приготувати індичку у вині. Ніжне філе індички, ароматизоване травами і увібрало в себе смак легкого білого вина - звучить дуже вишукано, Чи не справедливість? :) Приготуйте таку страву, влаштуйте собі свято!

  • Філе індички - 500-600 грам
  • Біле сухе вино - 150 мілілітрів
  • Часник - 3 зубчики
  • Шавлія - 1 штука (гілочка)
  • Розмарин - 1 штука (гілочка)
  • Сіль - 4 щіпки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
індичка в вині - фото крок 1
Філе індички моєму, podsushivaem. Нарізаємо на порційні шматки і посипаємо сіллю.
індичка в вині - фото крок 2
Викладаємо м'ясо в миску, посипаємо перцем і додаємо масло, листя шавлії і розмарин.
індичка в вині - фото крок 3
Очищаємо зубчики часнику і нарізаємо на тонкі пластинки. Додаємо до м'яса.
індичка в вині - фото крок 4
Перемішуємо м'ясо зі спеціями. Листочки трохи пам'ятаємо, щоб вони віддали побільше аромату. Залишимо м'ясо хвилин на 10-15.
індичка в вині - фото крок 5
Нагріваємо сковороду і викладаємо на неї м'ясо.
індичка в вині - фото крок 6
Обсмажуємо з усіх боків до легкої золотистої скоринки.
індичка в вині - фото крок 7
Заливаємо м'ясо вином і даємо йому закипіти. Хвилини 2 нехай покипить, потім накриваємо сковорідку кришкою і зменшуємо вогонь до мінімального. Тушкуємо хвилин 15-20.
індичка в вині - фото крок 8
Не забуваємо поглядати до м'яса - може його доведеться перевернути. Ось така краса повинна у вас вийти:)

Схожі рецепти