Індичка в вині
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо індички і біле вино - класичне і дуже вдале поєднання. Переконаємося в цьому і приготуємо страву з розряду святкових. Воно приємно урізноманітнить ваше звичайне меню і напевно сподобається.
Ми звикли маринувати м'ясо з додаванням оцту або лимонного соку, а ось вино для цих цілей використовуємо дуже рідко. А даремно! Легке біле сухе або напівсухе вино найкраще підходить для того, щоб з ним готувати птицю - курку, індичку. І підтвердження цьому - ось цей рецепт, в якому я розповім, як приготувати індичку у вині. Ніжне філе індички, ароматизоване травами і увібрало в себе смак легкого білого вина - звучить дуже вишукано, Чи не справедливість? :) Приготуйте таку страву, влаштуйте собі свято!
- Філе індички - 500-600 грам
- Біле сухе вино - 150 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
- Шавлія - 1 штука (гілочка)
- Розмарин - 1 штука (гілочка)
- Сіль - 4 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
Філе індички моєму, podsushivaem. Нарізаємо на порційні шматки і посипаємо сіллю.
Викладаємо м'ясо в миску, посипаємо перцем і додаємо масло, листя шавлії і розмарин.
Очищаємо зубчики часнику і нарізаємо на тонкі пластинки. Додаємо до м'яса.
Перемішуємо м'ясо зі спеціями. Листочки трохи пам'ятаємо, щоб вони віддали побільше аромату. Залишимо м'ясо хвилин на 10-15.
Нагріваємо сковороду і викладаємо на неї м'ясо.
Обсмажуємо з усіх боків до легкої золотистої скоринки.
Заливаємо м'ясо вином і даємо йому закипіти. Хвилини 2 нехай покипить, потім накриваємо сковорідку кришкою і зменшуємо вогонь до мінімального. Тушкуємо хвилин 15-20.
Не забуваємо поглядати до м'яса - може його доведеться перевернути. Ось така краса повинна у вас вийти:)