Икряники з ікри
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є трохи рибної ікри, що залишилася від чистки річковий або морський риби, то приготуйте з неї икряники - рум'яні оладки, які припадуть до смаку дорослим і дітям, особливо зі сметаною!
Якщо ікри в наявності трохи, а нагодувати хочеться всю сім'ю, то вас виручать икряники. Причому ви можете заморозити частину ікри, якщо її багато, по paketikam, щоб мати під рукою необхідний продукт для приготування таких оладок надалі. У страві повністю відсутня рибний запах, воно смачне, ароматне і апетитне!
- Ікра - 120 грам (у мене карася)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Вода - 50 мілілітрів
- Сіль - 3 щіпки
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 50-60 мілілітрів
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Ікру промийте, ретельно очистіть від плівок - їх в ній дуже багато. Викладіть в глибоку ємність, вбийте два курячих яйця і посоліть. Збийте виделкою протягом 2-3 хвилин.
Влийте воду, перемішайте. Всипте пшеничне борошно вищого гатунку і ще раз збийте.
Залиште тісто на 10-15 хвилин для активації клейковини в борошні.
Прогрійте сковороду з рослинним маслом і столовою ложкою викладіть в нього порції тесту. Обсмажуйте на помірному нагріванні, щоб икряники не підгоріли.
Таким чином обсмажте все икряники і викладіть на тарілку, застелену серветкою або паперовим рушником, щоб видалити надлишки жиру.
Подайте рум'яні икряники до столу теплими зі сметаною будь-якої жирності і гарячим чаєм.