Ікра з буряка з кетчупом
(покроковий рецепт з фото)
Свекольная икра – доступная закуска в любое время года. Раніше вона була частим гостем на повсякденному столі, зараз призабута. Пропоную поліпшити смак закуски, додавши кетчуп.
Мінімум зусиль і відмінна закуска готова. Кетчуп відмінно доповнює ікру, адже він вже має збалансований смак. Так як в ньому є спеції, крім часнику мені більше нічого не захотілося додавати. Обов'язково спробуйте!
- Буряк - 1 штука (велика, відварна або запечена)
- Огірок солоний - 1 штука (або маринований, великий)
- Кетчуп - 60-70 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (велика)
- Чорний перець - За смаком (і бажанням)
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок (або оливкова)
- Сіль - За смаком (і бажанням)
- Кріп - За смаком (і бажанням)
- Часник - За смаком (сухий)
Наш набір продуктів.
На дрібній тертці натріть солоний огірок. Максимально збережіть рідина.
Також на дрібній тертці натріть відварну або запечену буряк.
Наріжте дрібно цибулю і тушкуйте його до м'якості в рослинному маслі з додаванням 3-4 ст.Л. Води. Після додайте буряк і прогрійте протягом 3-4 хвилин
Додайте кетчуп без цукру і крохмалю # маху, перемішайте, прогрійте протягом 3-4 хвилин.
Додайте солоний огірок, за бажанням чорний перець, сухий часник, перемішайте і прогрійте 5 хвилин.
Вимкніть вогонь, прохолодний.
Подавайте ікру з житнім хлібом. Смачного!