Холодець з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, ситний холодець із яловичини прикрасить ваш святковий стіл. Подавайте його з хріном і гірчицею.
1. Можете використовувати яловичі реберця або ніжки. Промийте і порубати яловичину.
2. Викладіть в каструлю яловичину, залийте водою. Поставте на вогонь.
3. Як тільки вода закипить, зніміть піну, додайте ріпчастої цибулі, перцю. Зменшіть вогонь і варіть 8 годин на повільному вогні.
4. Перевіряйте бульйон, якщо він став липким, значить, готовий.
5. Шумівкою дістаньте м'ясо, відокремте м'ясо від кісток.
6. Бульйон поставте в сторону остигати.
7. Пропустіть яловичину разом з часником через м'ясорубку.
8. Підготуйте форми для холодцю.
9. Так само можете прикрасити холодець із яловичини вареної морквою, зеленим горошком і іншими овочами.
10. Складіть в форми м'ясо.
11. Залийте бульйоном.
12. Поставте в холодильник до повного застигання. Не менше 4 годин.
Подавайте зі свіжою зеленню.
Смачного.
- Яловиче м'ясо - 2 кілограма (з кістками.)
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
- Часник - 3 зубчики
- Горошки чорного перцю - 1 Чайна ложка
- Пучок кропу - 1 штука (невеликий.)
2. Викладіть в каструлю яловичину, залийте водою. Поставте на вогонь.
3. Як тільки вода закипить, зніміть піну, додайте ріпчастої цибулі, перцю. Зменшіть вогонь і варіть 8 годин на повільному вогні.
4. Перевіряйте бульйон, якщо він став липким, значить, готовий.
5. Шумівкою дістаньте м'ясо, відокремте м'ясо від кісток.
6. Бульйон поставте в сторону остигати.
7. Пропустіть яловичину разом з часником через м'ясорубку.
8. Підготуйте форми для холодцю.
9. Так само можете прикрасити холодець із яловичини вареної морквою, зеленим горошком і іншими овочами.
10. Складіть в форми м'ясо.
11. Залийте бульйоном.
12. Поставте в холодильник до повного застигання. Не менше 4 годин.
Подавайте зі свіжою зеленню.
Смачного.