Холодець з курки
(покроковий рецепт з фото)
Домашній холодець - це дуже смачно. Робота копітка і тривала, але результат того вартий. Домашній холодець буває двох видів: з або без желатину. Багато для перестраховки кладуть в бульйон желатин.
Ми будемо готувати холодець з курки. Він менш жирний, ніжніший, і для його приготування не потрібні кістки, свинячі ніжки та інше. Все готується легко, такий холодець з курки можна приготувати за 2-3 годину, що економить час, якого і так мало.
- Курка - 4 штуки (стегенця або стегенця)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Желатин порошковий - 1, 5 чайних ложки
- Вода питна - 1, 5 L
- Сіль, перець, лавровий лист, часник - За смаком
- Морква - 1 штука
1. Як приготувати холодець з курки: нам необхідно взяти куряче м'ясо (бажано не філе). Для цих цілей підходить темне м'ясо птиці (ноги, Спитка). Вимийте його. Залийте окропом і поставити варитися на середньому вогні на 40 хвилин.
2. До м'яса можна додати нарізану моркву, ріпчаста цибуля, лавровий лист. Солити і перчити м'ясо слід після закипання. Кладіть солі трохи більше, ніж вам до смаку потрібно. Коли ми додамо в бульйон желатин, він погасить сіль.
3. М'ясо необхідно витягти з бульйону. Остудити. Руками розберіть, відокремивши м'ясо від кістки. Це відбувається швидко. Тепер чисте м'ясо наріжте на дрібні шматочки або розберіть руками.
4. У мисочки, в яких ви будете формувати і подавати холодець, розкладіть м'ясо, чергуючи його з відвареної морквою. Лук і лавровий лист викинете.
5. У ще гарячий бульйон видавіть 2 зубчики часнику. Розмішайте. Часник додасть бульйону смак і видалить зайві запахи.
Відберіть трохи бульйону в окрему ємність (1 Polovnik). Остудіть його будь-яким способом. У ледь теплий бульйон помістіть желатин, розмішайте і дайте йому набрякнути. Введіть цей желатиновий бульйон в основний бульйон. Розмішайте. Нагрійте, але не давайте кипіти. Кипіли желатин не застигне. Загальним бульйоном (з zhelatinom) залийте ємності з м'ясом.
Відберіть трохи бульйону в окрему ємність (1 Polovnik). Остудіть його будь-яким способом. У ледь теплий бульйон помістіть желатин, розмішайте і дайте йому набрякнути. Введіть цей желатиновий бульйон в основний бульйон. Розмішайте. Нагрійте, але не давайте кипіти. Кипіли желатин не застигне. Загальним бульйоном (з zhelatinom) залийте ємності з м'ясом.
6. Поставте остиглі ємності з холодцем в холодильник. Дайте застигнути. Все застигне за 1 час. З даної кількості продуктів у мене вийшло 3 таких ємності.