Холодець з індички
(покроковий рецепт з фото)
Всім, хто любить холодець, але негативно ставиться до всього жирного, припаде до смаку холодець з індички. Легкий і смачний, ароматний і красивий. Як приготувати холодець з індички, я зараз покажу.
Мало приготувати холодець, потрібно його ще і подати ефектно. Існує кілька правил заливки холодцю, і вам про них я розповім. Холодець заливається шарами, щоб декор з овочів і яєць, прикраси", не спливали" і не псували зовнішній вигляд страви.
- Індиче стегно - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Вода - 2-3 літрів
- Сіль, перець - - За смаком
- Желатин - 10 грам
- Горошок консервований - 1 штука (банку)
1. Якщо ваше індиче стегно на кістки, витягніть її. М'ясо можна розділити на кілька частин. Помістіть його в каструлю. Влийте воду. Води потрібно стільки, щоб м'ясо було залито водою повністю. Каструлю вибирайте ширше.
2. До м'яса додайте моркву, цибуля-пористий, звичайний ріпчаста цибуля, зубчик часнику, поставте все варитися. Додати сіль за смаком, коли м'ясо почне кипіти. У киплячого м'яса зніміть утворилася пінку.
3. Варитися м'ясо для холодцю з індичкою буде близько 50 хвилин. У процесі варіння відберіть один ополоник бульйону, остудіть його в окремій ємності.
Тільки м'ясо (вже готове) вийміть з бульйону і розберіть, відокремивши від кістки і нарізавши м'якоть на дрібні шматочки.
Тільки м'ясо (вже готове) вийміть з бульйону і розберіть, відокремивши від кістки і нарізавши м'якоть на дрібні шматочки.
4. Формувати холодець пропоную порційно. Для цього підійдуть широкі рівні склянки, або чашки, або ось такі спинці. На дно форми викладіть пару кружечків відвареної морквини.
5. Щоб бульйон був чистіший, можна збити сирий яєчний білок і влити його в бульйон. Жовток згорнеться, зібравши на себе все зайве, і очистить ваш бульйон. Процідіть через дрібне сито.
В охолодженому бульйоні (той, що ми відбирали окремо) розведіть желатин. Дайте йому набрякнути. Поверніть його в проціджений основний бульйон і доведіть до кипіння, але не давайте закипіти. Вимикайте.
В охолодженому бульйоні (той, що ми відбирали окремо) розведіть желатин. Дайте йому набрякнути. Поверніть його в проціджений основний бульйон і доведіть до кипіння, але не давайте закипіти. Вимикайте.
6. На morkovu злиття 3 ст. Ложки желейного бульйону. Дайте трохи охолонути, потім перенесіть в холодильник, щоб бульйон застиг. Він утримає прикраса на місці, і малюнок нашого холодцю не зміниться. Коли на цьому етапі бульйон схопиться, викладіть в емксоть консервований горошок з розрахунку 2-3 ст. Ложки на порцію. Залийте желейні бульйоном і дайте охолонути.
7. Потім викладіть м'ясо. Залийте бульйоном. Поставте замерзати в холодильник. Пам'ятайте: м'яса в формі повинно бути достатньо, щоб ваш холодець не перебував з одного бульйону. Коли ви переверне холодець, нижня частина може осісти. Щоб цього не сталося, не шкодуйте м'яса. Я закладала в форму м'ясо не до самого верху, щоб порційний холодець не був занадто високим.
8. Застиглий холодець вийміть з холодильника. На кілька секунд поставити в окріп разом з ємністю. Так буде легше витягти холодець. Переверніть холодець на блюдо, злегка Тряхні його. Холодець відокремиться. Вийде ось така краса.
9. Подайте холодець з індички до столу.