Рецепт Холодець з індички фото

Холодець з індички
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Індичка , Птах
На обід , На вечерю
Холодець
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Всім, хто любить холодець, але негативно ставиться до всього жирного, припаде до смаку холодець з індички. Легкий і смачний, ароматний і красивий. Як приготувати холодець з індички, я зараз покажу.

Опис приготування:

Мало приготувати холодець, потрібно його ще і подати ефектно. Існує кілька правил заливки холодцю, і вам про них я розповім. Холодець заливається шарами, щоб декор з овочів і яєць, прикраси", не спливали" і не псували зовнішній вигляд страви.

  • Індиче стегно - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Вода - 2-3 літрів
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Желатин - 10 грам
  • Горошок консервований - 1 штука (банку)
холодець з індички - фото крок 1
1. Якщо ваше індиче стегно на кістки, витягніть її. М'ясо можна розділити на кілька частин. Помістіть його в каструлю. Влийте воду. Води потрібно стільки, щоб м'ясо було залито водою повністю. Каструлю вибирайте ширше.
холодець з індички - фото крок 2
2. До м'яса додайте моркву, цибуля-пористий, звичайний ріпчаста цибуля, зубчик часнику, поставте все варитися. Додати сіль за смаком, коли м'ясо почне кипіти. У киплячого м'яса зніміть утворилася пінку.
холодець з індички - фото крок 3
3. Варитися м'ясо для холодцю з індичкою буде близько 50 хвилин. У процесі варіння відберіть один ополоник бульйону, остудіть його в окремій ємності.
Тільки м'ясо (вже готове) вийміть з бульйону і розберіть, відокремивши від кістки і нарізавши м'якоть на дрібні шматочки.
холодець з індички - фото крок 4
4. Формувати холодець пропоную порційно. Для цього підійдуть широкі рівні склянки, або чашки, або ось такі спинці. На дно форми викладіть пару кружечків відвареної морквини.
холодець з індички - фото крок 5
5. Щоб бульйон був чистіший, можна збити сирий яєчний білок і влити його в бульйон. Жовток згорнеться, зібравши на себе все зайве, і очистить ваш бульйон. Процідіть через дрібне сито.
В охолодженому бульйоні (той, що ми відбирали окремо) розведіть желатин. Дайте йому набрякнути. Поверніть його в проціджений основний бульйон і доведіть до кипіння, але не давайте закипіти. Вимикайте.
холодець з індички - фото крок 6
6. На morkovu злиття 3 ст. Ложки желейного бульйону. Дайте трохи охолонути, потім перенесіть в холодильник, щоб бульйон застиг. Він утримає прикраса на місці, і малюнок нашого холодцю не зміниться. Коли на цьому етапі бульйон схопиться, викладіть в емксоть консервований горошок з розрахунку 2-3 ст. Ложки на порцію. Залийте желейні бульйоном і дайте охолонути.
холодець з індички - фото крок 7
7. Потім викладіть м'ясо. Залийте бульйоном. Поставте замерзати в холодильник. Пам'ятайте: м'яса в формі повинно бути достатньо, щоб ваш холодець не перебував з одного бульйону. Коли ви переверне холодець, нижня частина може осісти. Щоб цього не сталося, не шкодуйте м'яса. Я закладала в форму м'ясо не до самого верху, щоб порційний холодець не був занадто високим.
холодець з індички - фото крок 8
8. Застиглий холодець вийміть з холодильника. На кілька секунд поставити в окріп разом з ємністю. Так буде легше витягти холодець. Переверніть холодець на блюдо, злегка Тряхні його. Холодець відокремиться. Вийде ось така краса.
холодець з індички - фото крок 9
9. Подайте холодець з індички до столу.

Схожі рецепти