Хліб з картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Розповім про свій новий відкритті, смачне і ароматному хлібі. Хочете і ви зробити такий, тоді записуйте рецепт, як приготувати хліб з картоплі. Смачний і ароматний хлібець для всієї родини.
Роблять же гарбузовий хліб, банановий. Так чому б не зробити хліб з картоплі? Такий відмінно підходить для утрешніх тостів. У нього щільна текстура, але з невеликими бульбашками. Такий навряд чи купите в магазині, а от зробити самостійно не складніше, ніж звичайний дріжджовий.
- Картопля - 350 грам
- Молоко - 2 склянки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 2 чайних ложки (з гіркою)
- Борошно - 5 склянок
1. Очистіть картопля, зваріть його і приготуйте пюре. Має вийти ¾ склянки пюре. Налийте дві склянки молока в каструлю, додайте цукор і сіль, нагрійте на середньому вогні поки молоко не стане пузиритися, потім зніміть каструлю з вогню. Додайте в каструлю оливкова олія і пюре, ретельно перемішайте, для цього краще використовувати міксер. Після того як суміш охолоне і стане теплою, додайте в каструлю дріжджі, 2 склянки борошна і перемішайте все міксером на середній швидкості протягом 4 хвилин.
2. Замініть насадку в міксері на гачок, досипьте решту борошна і замішують тісто на середній швидкості протягом 8 хвилин, повинно вийти пухке і трохи липке тісто.
3. Помістіть тісто в попередньо змащену оливковою олією миску, накрийте його плівкою і дайте піднятися мінімум 2 годину, краще на ніч.
4. Тісто має збільшитися як мінімум в два рази.
5. Зніміть плівку з тіста, натисніть на нього рукою, щоб трохи його зменшити.
6. Викладіть тісто на рівну, трохи посипану борошном поверхню і замісити кілька разів, потім розріжте тісто на два шматочки.
7. Візьміть дві глибокі форми для випікання розміром, змастіть їх оливковою олією і вкладіть в них тісто, накрийте форми харчовою плівкою і відставте мінімум на 45 хвилин.
8. Після того як тісто постояло, воно має піднятися і збільшитися як мінімум в два рази.
9. Після того як тісто піднялося, зніміть плівки і поставте форми в заздалегідь розігріту до 175 градусів духовку і випікайте протягом 35 хвилин поки скоринка не стане золотисто-коричневого кольору.
10. Після приготування ще теплий хліб дістаньте з форми за допомогою ножа, поріжте його і подавайте до столу.