Хліб в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Це один з найбільш простих і найпопулярніших рецептів. Хліб в мультиварці таким способом виходить пишніше і ароматні покупного. Приготувавши його хоча б раз, ви неодмінно оціните результат.
Опис приготування:
Щоб ваш хліб в мультиварці вийшов приємним на смак і був корисним для здоров'я, замішуючи тісто, додайте в нього пару столових ложок висівок. Завдяки їм покращиться травлення і організм очиститься від шлаків.
Отже, дивіться, як приготувати хліб в мультиварці, і насолоджуйтеся корисною і ароматною домашньою випічкою.
- Дріжджі - 10 грам
- Борошно пшеничне - 900 грам
- Молоко або вода - 500 мілілітрів
- Манна крупа - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Підсолене масло - 1 Ст. Ложка
1
Розчиніть в трохи підігрітому молоці або воді дріжджі. Отримана маса повинна бути на пару градусів більше кімнатної температури. Занадто гаряче молоко не дозволить дріжджів"активуватися" , і хліб в мультиварці не зможе досить піднятися. Додайте цукор, перемішайте і дайте постояти 5 хвилин.
2
У підготовлену ємність просійте борошно, манну крупу і додайте розчинені дріжджі. Щоб тісто не приставало до рук, додайте кілька ложок соняшникової олії. З маслом тісто вийде більш еластично.
3
Накрийте ємність з тістом харчовою плівкою або рушником і залиште в теплому місці.
4
Через годину піднялося тісто необхідно прим'яти руками і скачати в кулю. Чашу мультиварки ретельно змастіть маслом і покладіть в неї тісто.
5
Виберіть програму"Підігрів" спочатку на 10 хвилин з відкритою кришкою. Після закрийте і залиште ще на 40 хвилин, щоб тісто підійшло ще раз.
6
На програмі"Випічка" запікайте хліб з одного боку 50 хвилин, потім акуратно переверніть і залиште випікатися ще на 30 хвилин.
7
По готовності дістаньте хліб з чаші мультиварки і дайте охолонути.