Хліб на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Легкий і неповторний запах свіжоспеченого хліба наповнить ваш будинок ароматами тепла і затишку. Спекти такий хлібець не складе труднощів нікому - рецепт хліба на швидку руку гранично простий!
Спекти хліб на швидку руку в домашніх умовах - не така вже складна справа, якщо дотримуватися всіх рекомендацій цього простого рецепту. Свіжий і смачний хліб без всяких-різних штучних добавок - що може бути смачніше А неповторний аромат свіжої випічки підніме настрій не тільки вам, але і всьому будинку. Отже, готуємо:
1. Включаємо розігріватися духовку на 190 градусів.
2. Викладаємо всі інгредієнти, крім вершкового масла, в миску і починаємо розмішувати за допомогою міксера і спіральних насадок. Перемішуємо хвилин 10. Спочатку це важкувато, потім справа піде легше.
3. Для випічки нам знадобиться форма з товстими стінками і з кришкою. Підійде качатницю, керамічна форма для запікання. Змащуємо форму вершковим маслом і присипаємо борошном.
4. Викладаємо у форму тісто, на поверхні ножем робимо розрізи в формі хреста - це важливо! !
5. Злегка присипаємо поверхню майбутнього хліба борошном і закриваємо кришку.
6. Ставимо випікатися 40 хвилин під кришкою і 20 хвилин без кришки.
Готовий хліб повинен дозріти, дайте йому охолонути. Смак хліба можна міняти - додавати в тісто різні насіння, часник і сухі трави. Експериментуйте. Удачі вам і смачного хліба!
- Борошно - 450 грам
- Вівсяні пластівці - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль кам'яна - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Кефір - 350 мілілітрів
- Вершкове масло - 10 грам
1. Включаємо розігріватися духовку на 190 градусів.
2. Викладаємо всі інгредієнти, крім вершкового масла, в миску і починаємо розмішувати за допомогою міксера і спіральних насадок. Перемішуємо хвилин 10. Спочатку це важкувато, потім справа піде легше.
3. Для випічки нам знадобиться форма з товстими стінками і з кришкою. Підійде качатницю, керамічна форма для запікання. Змащуємо форму вершковим маслом і присипаємо борошном.
4. Викладаємо у форму тісто, на поверхні ножем робимо розрізи в формі хреста - це важливо! !
5. Злегка присипаємо поверхню майбутнього хліба борошном і закриваємо кришку.
6. Ставимо випікатися 40 хвилин під кришкою і 20 хвилин без кришки.
Готовий хліб повинен дозріти, дайте йому охолонути. Смак хліба можна міняти - додавати в тісто різні насіння, часник і сухі трави. Експериментуйте. Удачі вам і смачного хліба!