Харчо з курки
(покроковий рецепт з фото)
На мій погляд, що відомо блюдо, тим більше різних варіацій його рецепта можна знайти. Це стосується в тому числі і класичного грузинського супу. Я пропоную вам спробувати його в новому варіанті.
Покажу вам, як приготувати харчо з курки легко і просто. З невеликої кількості інгредієнтів і при мінімальних зусиллях у вас вийде ситний, наваристий, ароматний і дуже смачний суп на обід для всієї родини. В якості основи можна використовувати стегенця або гомілки, що виявиться під рукою. Якщо у вас немає хорошого томатного соку (бажано домашнього), можна використовувати свіжі помідори, наприклад.
- Курка - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Мал - 6-7 Ст. Ложок
- Сік томатний - 500 мілілітрів
- Часник - 1-3 зубчиків
- Сіль, спеції, зелень - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Курочку вимийте, відправте в каструлю і залийте 2.5-3 літрами води. Поставте на вогонь і після закипання варіть бульйон близько півгодини.
2. Картопля очистіть і наріжте. Акуратно дістаньте готові гомілки з бульйону і в каструлю викладіть картоплю. Додайте сіль за смаком і залиште варитися на середньому вогні.
3. Хвилин через 10 після картоплі додайте рис.
4. Моркву натріть на тертці, обсмажте трохи на сковороді до м'якості, а після перекладіть в каструлю.
5. Влийте томатний сік в каструлю. Доведіть до кипіння, додайте перець і спеції за смаком (лавровий лист, часник і т.Д.).
6. В кінці додайте куряче м'ясо, відокремлене від кісток і зелень. Зніміть Харчо з вогню, накрийте кришкою і залиште на 20 хвилин настоюватися перед подачею.
7. Смачного!