Рецепт Гусь в пиві фото

Гусь в пиві
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Гусь
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Побалуйте себе смачною пташкою, чудове блюдо під горілочку готується просто і легко. Переконайтеся самі з цим рецептом приготування гусака в пиві на всі випадки життя! У моїй родині це блюдо люблять!

Опис приготування:

Гуся можна не тільки запікати в духовці, але і згасити. Для приготування гусака в пиві нам буде потрібно темне пиво (можете використовувати, як і я, Жатецькій гусак, "гусак в гусаку" , так би язикати). В іншому - одна велика цибулина і суміш приправ, от і все. Якщо ви хочете, щоб страва вийшла з подлівочкой, тоді не дайте всьому пиву википіти. Подавати добре з відвареною картоплею або рисом. Дивіться і запам'ятовуйте рецепт, як приготувати гусака в пиві.

  • Гусь - 1 штука
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Часник - 4 штуки
  • Оливкова олія - 70 грам
  • Пиво темне - 1 літр
  • Спеції - За смаком
гусь в пиві - фото крок 1
Підготуйте заздалегідь гусака. Тушку потрібно промити і вимочити в воді, це займе в районі 12 годин. Вода повинна бути проточною, міняйте її пару раз.
гусь в пиві - фото крок 2
Зі спецій, крім солі, нам знадобиться суміш перців запашних, а також приправа з сухими овочами.
гусь в пиві - фото крок 3
Гуся поріжте на порційні, досить великі шматки.
гусь в пиві - фото крок 4
В казані розігрійте оливкову олію. Цибуля поріжте півкільцями, обсмажте його в маслі.
гусь в пиві - фото крок 5
Потім викладіть шматочки гусака і додайте всі спеції.
гусь в пиві - фото крок 6
Додайте подрібнений часник, обсмажуйте ще хвилин 5-10.
гусь в пиві - фото крок 7
Потім влийте пиво, вогонь збавте до середнього і тушкуйте години 2, 5-3. Пиво має покрити шматочки повністю, а в кінці википіти (або залишитися пива має зовсім небагато).
В результаті соковитий, але золотистий гусак в пиві можна подавати з будь-яким гарніром. Поріжте його перед подачею. Смачного!

Схожі рецепти