Рецепт Гусь в казані фото

Гусь в казані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Гусь
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 дн. 4 г. 0 хв.

Відмінне блюдо як для звичайного обіду, так і для святкового столу. Ароматне і смачне м'ясо гусака з легкою кислинкою і ароматом кориці. Ви такого гусака ще точно не готували і не пробували!

Опис приготування:

М'яке, ароматне і смачне м'ясо гусака дуже просто приготувати в казані (і навіть без попередньої обжарки). А з таким інгредієнтом, як слива, ви ще точно ніколи гусака теста, чи не так? З яблуками - так, і, можливо, не раз. А чим зливу гірше? І кислинка, і аромат - все те, що є в яблуках.

Перед вами простий рецепт приготування. Прочитавши його і переглянувши фото, ви будете знати, як приготувати гусака в казані смачно і досить просто.

  • Гусь - 2 кілограма
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 1 Ст. Ложка
  • Паприка мелена - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля - 2 штуки (великі)
  • Слива - 700-800 грам
гусь в казані - фото крок 1
Гуся ретельно Обскубують і моєму. Нарізаємо гусака на шматки.
гусь в казані - фото крок 2
Готуємо маринад. Для цього змішаємо мед, паприка, корицю і сіль. Можна додати чорного меленого перцю і ароматних трав.
гусь в казані - фото крок 3
Обмащуємо шматки гусака отриманим маринадом, відправляємо в прохолодне місце на добу. Годин через 12 можна перевернути шматки гусака в маринаді.
гусь в казані - фото крок 4
Гусь замаринувати, перекладаємо шматки м'яса в казан, додаємо приблизно стакан води. Закриваємо кришкою казан, ставимо на вогонь і тушкуємо все години 2. Періодично зиркаємо під кришку і перевертаємо шматки гусака.
гусь в казані - фото крок 5
Чистий і Pime цибулю, нарізаємо його півкільцями.
гусь в казані - фото крок 6
Для страви нам потрібні тверді сливи, можна взяти злегка недостиглі. Розрізаємо кожну сливу навпіл, видаляємо кісточки.
гусь в казані - фото крок 7
Гусь протушкувати години 2, м'ясо стало м'яким, додаємо до нього підготовлені цибулю і сливи. Закриваємо казан кришкою, продовжуємо тушкувати гусака ще хвилин 15-20.

Схожі рецепти