Гусь в казані
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне блюдо як для звичайного обіду, так і для святкового столу. Ароматне і смачне м'ясо гусака з легкою кислинкою і ароматом кориці. Ви такого гусака ще точно не готували і не пробували!
М'яке, ароматне і смачне м'ясо гусака дуже просто приготувати в казані (і навіть без попередньої обжарки). А з таким інгредієнтом, як слива, ви ще точно ніколи гусака теста, чи не так? З яблуками - так, і, можливо, не раз. А чим зливу гірше? І кислинка, і аромат - все те, що є в яблуках.
Перед вами простий рецепт приготування. Прочитавши його і переглянувши фото, ви будете знати, як приготувати гусака в казані смачно і досить просто.
- Гусь - 2 кілограма
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 2 штуки (великі)
- Слива - 700-800 грам
Гуся ретельно Обскубують і моєму. Нарізаємо гусака на шматки.
Готуємо маринад. Для цього змішаємо мед, паприка, корицю і сіль. Можна додати чорного меленого перцю і ароматних трав.
Обмащуємо шматки гусака отриманим маринадом, відправляємо в прохолодне місце на добу. Годин через 12 можна перевернути шматки гусака в маринаді.
Гусь замаринувати, перекладаємо шматки м'яса в казан, додаємо приблизно стакан води. Закриваємо кришкою казан, ставимо на вогонь і тушкуємо все години 2. Періодично зиркаємо під кришку і перевертаємо шматки гусака.
Чистий і Pime цибулю, нарізаємо його півкільцями.
Для страви нам потрібні тверді сливи, можна взяти злегка недостиглі. Розрізаємо кожну сливу навпіл, видаляємо кісточки.
Гусь протушкувати години 2, м'ясо стало м'яким, додаємо до нього підготовлені цибулю і сливи. Закриваємо казан кришкою, продовжуємо тушкувати гусака ще хвилин 15-20.