Гуляш з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Гуляш з яловичини - класичне блюдо угорської кухні. Для мене це - і суп, і друге. Не обійтися тут без популярної угорської паприки. Ще знадобиться картопля, болгарський перець, цибуля і спеції.
Загул - традиційне угорське блюдо. Це - густий суп. Готується він на відкритому вогні, на плиті або в духовці. Цей суп більше треба гасити, ніж варити. Обсмажуємо яловичину, готуємо овочі, складаємо все в каструлю і - в духовку!
- Яловичина - 800 грам
- Цибулини - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Паприка угорська - 2-3 Ст. Ложок
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Яловичий бульйон - 1 Склянка
- Курячий бульйон - 1 Склянка
- Яловичина - 600 грам
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Майоран - 1/2 чайних ложки
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Болгарський перець жовтий - 1 штука (невеликий)
- Болгарський перець червоний - 1 штука (невеликий)
- Картопля - 2 штуки
- Топлений свинячий жир - 2 Ст. Ложки
1. Приготуйте картопля, болгарський перець і цибулю. Болгарський перець повинен бути різних кольорів - нам треба більше яскравих фарб! Хоча можна використовувати і одного кольору.
2. Цибулю і часник очистіть і окремо збийте в блендері.
3. Промийте і наріжте яловичину невеликими кубиками. Посипте сіллю і перцем.
4. У сковороді розтопіть свинячий жир і обсмажте на ньому шматочки яловичини до золотистого кольору.
5. Обсмажену яловичину поки відкладіть в сторону.
6. У сковороду, де смажилося м'ясо, викладіть пюре з лука і злегка обсмажте, помішуючи, потім додайте часник і смажте ще пару хвилинок. Духовку дозволите на 160 градусів.
7. До цибулі та часнику додайте паприку і томатну пасту. Смажте ще пару хвилин.
8. У утятницу викладіть вміст сковороди, додайте курячий і яловичий бульйон, лавровий лист, кмин і майоран, все перемішайте. Туди ж складіть м'ясо, накрийте кришкою і відправляйте в духовку.
9. Запікайте гуляш в духовці годину і десять хвилин. За цей час приготуйте болгарський перець і картоплю.
10. Через годину і десять хвилин додайте в утятницу нарізані кубиками болгарський перець і картоплю (картоплю попередньо очистіть). Запікайте ще 30 хвилин.
11. Гуляш з яловичини готовий! Подавайте з улюбленим хлібом і сметаною. Смачного!