Гуляш з телятини з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні у нас на друге незвичайне, але дуже смачне другу страву - гуляш з телятини з квашеною капустою. Подається воно як самостійну страву разом з соусом. Не шкодуйте квашеної капусти.
На перший погляд може здатися, що це блюдо не зовсім звичайне. Але, спробувавши приготувати його один раз, ви будете готувати його досить часто. Воно подається як самостійне блюдо, виходить дуже смачним, а всі інгредієнти в ньому чудово доповнюють один одного.
- Телятина - 500 грам
- Цибуля - 1-2 штуки
- Часник - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Мелена паприка, чорний перець - За смаком
- Квашена капуста - 200 грам
- Крем - 100 грам
- Зелень і спеції - За смаком
1. Для цієї страви нам знадобиться телятина. Отже, нарізаємо м'якоть середнім шматком і відправляємо на сковороду. Трохи обсмажити, додайте цибулю і спеції. Тепер ваше завдання обсмажити до рум'яного кольору м'ясо.
2. Наріжте помідори і відправте до м'яса, додайте води стільки, щоб вона покрила вміст. Я готую все відразу в сотейнику або жаровні (другим кращим, оскільки посуд з товстим дном позитивно впливає на смак готового блюда).
3. Часник подрібніть досить дрібно і відправте теж до м'яса. Спеції додавайте до смаку. Гасіть м'ясо на слабкому вогні півтори години. Потім додайте квашену капусту і сметану. Перемішайте все і тушкуйте ще 10 хвилин.
4. Замість сметани можна використовувати вершки. Коли м'ясо стане м'яким, блюдо готово. В середньому воно гаситься близько 2 годин.
5. Подавайте порційно як самостійну страву і перед подачею прикрасьте страву зеленню.