Гуляш з телятини в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Хоча у нас найпоширеніший варіант гуляшу - зі свинини або курки, Зазвичай це блюдо прийнято готувати з ніжною телятини, адже таке м'ясо якнайкраще підходить для приготування гуляшу.
Я, як і багато інших господині, роблю гуляш досить часто, і у мене є свій особливий рецепт його приготування, він, звичайно, далеченько від оригіналу, але вся моя сім'я в захваті від нього. Тепер я і з вами вирішила поділитися цим простим рецептом гуляшу з телятини в мультиварці, адже він може бути багатьом дуже корисний. Я не додаю в гуляш картопля і морква, тому що вважаю за краще готувати їх окремо, зате завжди кладу в чашу трохи чорносливу. Він відмінно доповнює смак м'яса і робить його набагато яскравіше і більш насиченою, тому гуляш з телятини в мультиварці в домашніх умовах кожен раз виходить просто чудовий.
- Телятина - 300 грам
- Чорнослив в'ялений - 50-70 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Борошно - 200 грам
- Кетчуп - 1 Ст. Ложка (або томатна паста)
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Перець запашний горошком - 3-4 штук
- Перець чорний горошком - 3-4 штук
- Гвоздика - 3 штуки
- Сіль - За смаком
Для початку ми телятину промиваємо і витираємо її насухо, потім нарізаємо м'ясо тонкими скибочками.
В окрему миску просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю.
Далі шматочки телятини слід обваляти в приготовленої суміші з усіх боків.
Розігріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому телятину до рум'яної золотистої скоринки, перекладаємо м'ясо в чашу мультиварки.
Додаємо до м'яса нарізану цибулю і промитий чорнослив, а також спеції.
Після цього наливаємо в чашу мультиварки воду або бульйон так, щоб рідина повністю накривала м'ясо.
Додаємо трохи кетчупу або томатної пасти, перемішуємо все і солимо за смаком. Закриваємо кришку мультиварки і включаємо режим "гасіння" з 1, 5 годину.
Коли страва буде готове, мультиварка подасть звуковий сигнал, тому розкладаємо ароматний гуляш по тарілках і подаємо його до столу. Приємного всім апетиту!