Рецепт Грибний суп-пюре на вершках фото

Грибний суп-пюре на вершках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Вершки , Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи , Супи-пюре
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Обіднє меню потребує оновлення і ви в пошуку новеньких цікавих варіантів? Придивіться до цього нескладного, але дуже класному рецептом ніжного, ароматного і смачного супчика з грибами.

Опис приготування:

На замітку вам хочу запропонувати цю нескладну ідею, як приготувати грибний суп-пюре на вершках. Він виходить дуже насиченим і неймовірно апетитним. Використовуйте кілька видів грибів, щоб отримати ідеальний супчик. З скибочкою свіжого хліба або домашніми сухарики - це справжнє смакота!

  • Вершкове масло - 60 грам
  • Цибулина - 2-3 штук
  • Часник - 3 зубчики
  • Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
  • Курячий бульйон - 1 літр
  • Вода - 800 мілілітрів
  • Біле сухе вино - 50 мілілітрів
  • Вершки - 250 мілілітрів
  • Чебрець - 1 щіпка
  • Сік і цедра лимона - За смаком (по бажанню)
  • Гриби - 1 кілограм(2-3 виду)
  • Сіль і перець - За смаком
грибний суп-пюре на вершках - фото крок 1
1. Половину вершкового масла розтопіть в каструлі. Викладіть подрібнену цибулю і обсмажте на середньому вогні до прозорості. Додайте пропущений через прес часник і мускатний горіх.
грибний суп-пюре на вершках - фото крок 2
2. Додайте вимиті, обсушені і нарізані тонкими скибочками гриби (невелику жменю відкладіть). Обсмажте на сильному вогні, після зменшіть до мінімуму, влийте вино і залиште гриби нудитися хвилин на 20.
грибний суп-пюре на вершках - фото крок 3
3. Гриби помітно зменшилися в обсязі і обсмажити.
грибний суп-пюре на вершках - фото крок 4
4. Тепер можна додати воду і курячий бульйон. Якщо використовуєте сушені гриби, то додайте їх на цьому етапі. Після закипання посоліть, поперчіть за смаком і залиште варитися ще хвилин на 20.
грибний суп-пюре на вершках - фото крок 5
5. За допомогою погружного блендера подрібніть все до стану пюре. Паралельно на сковороді на вершковому маслі обсмажте відкладені раніше гриби. Додайте сіль, перець, чебрець за смаком.
грибний суп-пюре на вершках - фото крок 6
6. Влийте вершки, прогрійте - і можна знімати з вогню. За смаком можна додати також трохи соку лимона і цедри.
грибний суп-пюре на вершках - фото крок 7
7. Перед подачею суп-пюре доповніть обсмаженими грибочками. Вони додадуть страві особливу пікантність.
Смачного!

Схожі рецепти