Грибний суп-пюре на вершках
(покроковий рецепт з фото)
Обіднє меню потребує оновлення і ви в пошуку новеньких цікавих варіантів? Придивіться до цього нескладного, але дуже класному рецептом ніжного, ароматного і смачного супчика з грибами.
На замітку вам хочу запропонувати цю нескладну ідею, як приготувати грибний суп-пюре на вершках. Він виходить дуже насиченим і неймовірно апетитним. Використовуйте кілька видів грибів, щоб отримати ідеальний супчик. З скибочкою свіжого хліба або домашніми сухарики - це справжнє смакота!
- Вершкове масло - 60 грам
- Цибулина - 2-3 штук
- Часник - 3 зубчики
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Курячий бульйон - 1 літр
- Вода - 800 мілілітрів
- Біле сухе вино - 50 мілілітрів
- Вершки - 250 мілілітрів
- Чебрець - 1 щіпка
- Сік і цедра лимона - За смаком (по бажанню)
- Гриби - 1 кілограм(2-3 виду)
- Сіль і перець - За смаком
1. Половину вершкового масла розтопіть в каструлі. Викладіть подрібнену цибулю і обсмажте на середньому вогні до прозорості. Додайте пропущений через прес часник і мускатний горіх.
2. Додайте вимиті, обсушені і нарізані тонкими скибочками гриби (невелику жменю відкладіть). Обсмажте на сильному вогні, після зменшіть до мінімуму, влийте вино і залиште гриби нудитися хвилин на 20.
3. Гриби помітно зменшилися в обсязі і обсмажити.
4. Тепер можна додати воду і курячий бульйон. Якщо використовуєте сушені гриби, то додайте їх на цьому етапі. Після закипання посоліть, поперчіть за смаком і залиште варитися ще хвилин на 20.
5. За допомогою погружного блендера подрібніть все до стану пюре. Паралельно на сковороді на вершковому маслі обсмажте відкладені раніше гриби. Додайте сіль, перець, чебрець за смаком.
6. Влийте вершки, прогрійте - і можна знімати з вогню. За смаком можна додати також трохи соку лимона і цедри.
7. Перед подачею суп-пюре доповніть обсмаженими грибочками. Вони додадуть страві особливу пікантність.
Смачного!
Смачного!