Рецепт Грейпфрутовий торт фото

Грейпфрутовий торт
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Борошно
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Святковий обід
Випічка , Торти
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Грейпфрутовий торт гідний того, щоб зібрати всю вашу сім'ю за недільним чайним столом. Досить простий рецепт грейпфрутового торта дозволяє приготувати смачний торт без істотних складнощів.

Опис приготування:

До вашої уваги - досить простий рецепт грейпфрутового торта. Аналогічним чином можна приготувати торт зі смаком будь-яких інших цитрусових - апельсина, мандарин, лимон і т.Д., проте мені найбільше подобається саме грейпфрутовий варіант. Торт виходить, з моєї точки зору, ідеальним - текстура бісквіта настільки волога і м'яка, що ніякої крем не потрібно, а вже який аромат стоїть на кухні під час випічки - можете собі уявити.

  • Цукор - 1 Склянка
  • Грейпфрут - 1 штука
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 1/3 склянки (розтоплене)
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Крем - 1/2 склянки
  • Молоко - 4 Ст. Ложки(2 - в тісто, 2 - в глазур)
  • Цукрова пудра - 1 Склянка
  • Крем - 1 Ст. Ложка (для глазурі)
грейпфрутовий торт - фото крок 1
У великій мисці змішуємо цукор і 2 столових ложки цедри грейпфрута. Гарненько перетираємо пальцями.
грейпфрутовий торт - фото крок 2
Додаємо в миску яйця, 3 ст.Л. Свіжовичавленого соку грейпфрута і розтоплене вершкове масло. Гарненько збиваємо вінчиком.
грейпфрутовий торт - фото крок 3
В окремій невеликій мисці змішуємо борошно, сіль і розпушувач. Перемішуємо вінчиком.
грейпфрутовий торт - фото крок 4
У невеликій ємності змішуємо сметану і 2 ст.Л. Молока.
грейпфрутовий торт - фото крок 5
У миску з яєчною сумішшю по черзі вводимо третину сухий борошняної суміші, третину сметанною маси, третину борошняної, третину сметанному, третину борошняної, третину сметанному. Після додавання кожної третини не забуваємо гарненько збиваємо масу віночком. Отриману масу акуратно виливаємо в форму для запікання, застелену пергаментним папером.
грейпфрутовий торт - фото крок 6
Випікаємо торт протягом 40-45 хвилин при 180 градусах до сухої зубочистки.
грейпфрутовий торт - фото крок 7
Дістаємо готовий торт з духовки, охолоджуємо прямо в формі для запікання 10-15 хвилин, потім витягуємо з форми.
грейпфрутовий торт - фото крок 8
Тим часом приготуємо глазур, змішавши цукрову пудру, 2 ст.Л. Молока і 1 ст.Л. Сметани. Злегка збиваємо вінчиком.
грейпфрутовий торт - фото крок 9
Покриваємо ще теплий торт глазур'ю.
грейпфрутовий торт - фото крок 10
Коли глазур захолоне, грейпфрутовий торт можна буде нарізати і подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти