Рецепт Гречнікі фото

Гречнікі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Крупи , Гречка , Гречана мука
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Гречнікі - це традиційний російський спосіб подати гречану кашу до щам або борщу. Такі гречнікі, або грішник, продавалися на столичних вулицях рознос, гарячими і политими олією. Сьогодні я розповім вам, як приготувати гречнікі.

Опис приготування:

Блюдо російської кухні: обсмажені на сковороді або в печі коржики з гречаної каші-розмазня. Перед приготуванням обов'язково переберіть крупу, дуже ретельно промийте, часто трапляються дрібні камінчики. Варіть гречку завжди заливаючи окропом або кидаючи крупу в окріп, це найкращий спосіб зробити кашу смачною. Солити потрібно воду, а не кашу! Знаючи такі маленькі секрети, ваші страви стануть ще краще! хай щастить!

  • Пшенична і гречана мука - 4 Ст. Ложки
  • Гречана крупа - 1 Склянка (ядриця)
  • Вода - 3 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - За смаком (для обсмажування)
гречнікі - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Гречану крупу переберіть, промийте добре, відкиньте на сито, щоб стекла вода.
гречнікі - фото крок 2
2. Залийте гречку окропом, приправити сіллю. Накрийте щільно кришкою і млоїте на мінімальному вогні 1 час.
гречнікі - фото крок 3
3. Каша готова.
гречнікі - фото крок 4
4. Всипте в гарячу кашу борошно і швидко перемішайте ложкою.
гречнікі - фото крок 5
5. Змастіть пергамент рослинним маслом. Утрамбуйте щільно кашу шаром в 1, 5 см. Розрівняйте ложкою або лопаткою. Поставте в розігріту духовку (120-130 ° С) з 10 хвилин. Остудіть.
гречнікі - фото крок 6
6. Перед подачею порізати гречнікі на квадрати (у мене вийшло 6 штук) і обсмажте на олії до золотистого кольору.
гречнікі - фото крок 7
7. Гречнікі готові.
гречнікі - фото крок 8
8. Пригощайтеся!

Схожі рецепти