Гошнан
(покроковий рецепт з фото)
Гошнан - це уйгурская коржик з м'ясною начинкою. Готується така коржик цікавим способом: спочатку вона смажиться на сковороді в рослинному маслі, а потім доводиться до готовності в мантишніца.
Рецепт, як приготувати гошнан, дуже простий. Готується звичайне дріжджове тісто, а в якості начинки можна використовувати будь-яке м'ясо: яловичину, свинину, курку, можна взяти також печінку або навіть овочі. Загалом, як вам більше подобається. Я буду готувати гошнан зі свининою. На перший погляд, випічка схожа на чебурек, але на смак він зовсім інший.
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 300 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Дріжджі пресовані - 20 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Фарш - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Перець червоний пекучий - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. М'ясо пропустіть через м'ясорубку або дрібно порубати ножем.
У теплій воді розчинити дріжджі, додайте трохи цукру, щоб дріжджі почали діяти, і залиште на 15 хвилин.
Потім додайте сіль і борошно, замісіть м'яке тісто. Залиште його в теплому місці без протягів на 30-45 хвилин.
Тим часом дрібно порубати цибулю, додайте до м'ясного фаршу. Додати сіль за смаком, додайте перці, гарненько перемішайте.
Тісто розділи 3 частини. Кожну частину розділіть ще на 2 частини, сформуйте з них кульки і тонко розкачати їх у формі круга. На один пласт тіста покладіть м'ясну начинку рівним шаром, відступаючи від країв по 1 см.
Накрийте зверху другим шаром тіста і защипніть краю.
Спочатку обсмажте корж на сковороді з обох боків до золотистої скоринки, а потім 10 хвилин варіть на пару. Допоможе мультиварка або пароварка. Також можна влаштувати водяну баню за допомогою друшляка.
Гошен готовий. Його можна подавати як основну страву або перекусу з будь-яким соусом. Їжте із задоволенням!