Горіхове варення
(покроковий рецепт з фото)
Горіхове варення дуже поширене на Кавказі і Сході. Його готують у Вірменії й Узбекистані. Для цієї страви підходять тільки молоді плоди, в яких ще не сформувалася тверда оболонка.
Дуже смачне і незвичайне виходить варення їх волоських горіхів. У деяких рецептах одним з інгредієнтів є вапно, в якій горіхи попередньо вимочуються. Однак багато хто вважає, що вона небезпечна для здоров'я. Щоб дізнатися, як приготувати горіхове варення, прочитайте цей рецепт.
- Грецькі горіхи - 1 кілограм (молоді)
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Лимон - 1 штука
Для приготування цього рецепту вам знадобляться зеленню волоські горішки. У розрізі вони повинні виглядати світлими, без твердої шкаралупи.
Горіхи вимийте, зріжте у них кінчики з обох сторін. Потім помістіть їх в ємність і залийте водою. Дайте горіхам постояти, щоб пішла гіркота. На це знадобиться днів десять. Кожен день воду необхідно міняти три-чотири рази.
Наколи кожен горішок виделкою, потім вимочують їх ще пару діб. Злийте з горіхів воду, закип'ятіть нову в каструльці і викладіть їх в окріп. Дайте горіхам трохи покипіти. Тим часом приготуйте сироп. Для цього змішайте цукор з лимонним соком і декількома склянками води. Закип'ятіть масу в окремій каструльці.
Перекладіть горіхи в сироп, варіть хвилин десять. Потім вимкніть вогонь і дайте горіхів постояти в сиропі дві-три години. Повторіть процедуру три-чотири рази. Готове варення розлийте по стерилізованим банкам і закрутіть кришками.