Гливи з вермішеллю
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную сьогодні приготувати гливи з вермішеллю. Блюдо неординарне і дуже підходяще для смачного обіду. Повністю вегетаріанський рецепт з пряними травами. Гості байдужими не залишаться!
Для приготування підійдуть будь-які тонкі макарони. У рецепті я використовувала звичайну вермішель. Як грибів можна використовувати будь-які види, я вирішила застосувати давним-давно заморожені гливи. Вийшло дуже смачно і вишукано!
- Гливи - 300 грам
- Лук-пориста - 1 пучок
- Вермішель - 350 грам
- Вершки 10-20% - 300 мілілітрів
- Сир "дор блю" - 60 грам
- Чебрець свіжий - 1 пучок
Вермішель кидаємо в киплячу воду. Бажано підсолити воду заздалегідь. Тоді вермішель НЕ буде прісної. Варимо до готовності.
В той час, поки вермішель вариться, займемося грибами. Гливи промиваємо гарненько, крупно ріжемо і кидаємо на розпечену сковороду, змащену маслом. Обсмажуємо, перемішуючи лопаткою. Додаємо порізану кільцями цибулю-порей.
Вливаємо в сковороду вершки. Додаємо спеції: чебрець, будь-які трави на смак. Солимо, перчим. Тушкуємо на середньому вогні 20 хвилин. Потім додаємо сир "дор блю" . Як тільки він розтане, вимикаємо вогонь і перемішуємо. Грибна складова готова.
Вермішель викладаємо на тарілку, поливаємо грибною начинкою. Блюдо готово! Смачного!