Рецепт Гливи смажені фото

Гливи смажені
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ніжні, ароматні, багаті білками і іншими корисними речовинами гливи в смаженому вигляді чудо як гарні! Пропоную вам простий рецепт приготування смажених глив з часником і зеленню.

Опис приготування:

Глива - гриб дуже крихкий, грубого поводження він не терпить. Тому в ідеалі мити перед приготуванням гливи взагалі не потрібно - тільки скидатися частки грунту вологою серветкою. Цей варіант, проте, можливий тільки в тому випадку, якщо гливи зібрані власноруч в заповідному лісі, а таке, погодьтеся, трапляється не так часто, як хотілось би. Куплені ж на ринку або в магазині гливи мити все-таки треба - хоч і вкрай обережно, щоб не пошкодити структуру цих ніжних грибів.

Покрокові фото з коментарями допоможуть вам дізнатися, як приготувати смажені гливи, і ви переконаєтеся, що нічого особливо складного тут немає. Зате смак і аромат смажених глив - це казкове щось! Так що результат вартий тих незначних зусиль, які ви докладете.

  • Гливи - 1 кілограм
  • Часник - 5 зубчиків
  • Пучок свіжої петрушки - 1 штука
  • Масло рослинне - 0, 3 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
гливи смажені - фото крок 1
Отже, для початку гливи відділимо один від одного. Найжорсткішу нижню частину грибів (там, де вони з'єднуються один з одним) потрібно відрізати.
гливи смажені - фото крок 2
Обережно промити гриби під несильним струменем проточної води.
Дати стекти, а потім обсушити на рушник. Приступати до обсмажування глив можна тільки тоді, коли вони повністю висохнуть!
гливи смажені - фото крок 3
Часник почистити і подрібнити гострим ножем.
гливи смажені - фото крок 4
Зелень петрушки вимити, обсушити і дрібно нарізати.
гливи смажені - фото крок 5
У сковороду налити рослинне масло (я вважаю за краще соняшникова нерафінована - гриби на ньому чудово виходять! ) і добре розігріти.
гливи смажені - фото крок 6
Обсмажувати гливи невеликими партіями, кожен гриб з двох сторін - тільки тоді вони вийдуть по-справжньому смачними. Смажитися гливи повинні швидко, інакше стануть гумові, так що має сенс стежити за температурою і не відлучатися від плити.
гливи смажені - фото крок 7
Обсмажені гриби викласти в заздалегідь підготовлений посуд. Посолити, поперчити, посипати подрібненими часником і зеленню.
Зверху - наступний шар грибів і так далі.
гливи смажені - фото крок 8
Готові гливи можна подавати як гарячими, так і холодними (але гарячими все-таки смачніше! ). Найкращий гарнір - варена картопля. Ну а все інше - на ваш погляд; ).

Схожі рецепти