Гливи смажені
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні, ароматні, багаті білками і іншими корисними речовинами гливи в смаженому вигляді чудо як гарні! Пропоную вам простий рецепт приготування смажених глив з часником і зеленню.
Опис приготування:
Глива - гриб дуже крихкий, грубого поводження він не терпить. Тому в ідеалі мити перед приготуванням гливи взагалі не потрібно - тільки скидатися частки грунту вологою серветкою. Цей варіант, проте, можливий тільки в тому випадку, якщо гливи зібрані власноруч в заповідному лісі, а таке, погодьтеся, трапляється не так часто, як хотілось би. Куплені ж на ринку або в магазині гливи мити все-таки треба - хоч і вкрай обережно, щоб не пошкодити структуру цих ніжних грибів.
Покрокові фото з коментарями допоможуть вам дізнатися, як приготувати смажені гливи, і ви переконаєтеся, що нічого особливо складного тут немає. Зате смак і аромат смажених глив - це казкове щось! Так що результат вартий тих незначних зусиль, які ви докладете.
- Гливи - 1 кілограм
- Часник - 5 зубчиків
- Пучок свіжої петрушки - 1 штука
- Масло рослинне - 0, 3 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
Дати стекти, а потім обсушити на рушник. Приступати до обсмажування глив можна тільки тоді, коли вони повністю висохнуть!
Зверху - наступний шар грибів і так далі.