Рецепт Гливи, мариновані на закуску фото

Гливи, мариновані на закуску
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Важко придумати більш відповідну закуску для міцних напоїв, ніж грибочки, особливо якщо вони мариновані. І зараз я розповім вам, як швидко і просто приготувати соковиті і ароматні гливи.

Яка найприголомшливіша закуска на всі випадки життя, яка зробить будь-яке застілля яскравіше і праздничней? Ну, звичайно ж, це грибочки, причому не прості, а саме мариновані, ну або на худий кінець солоні. А якщо в цьому році зробити заготовки з них вам не вдалося, не впадай у відчай, адже я з постачанням розповім вам, як приготувати гливи, мариновані на закуску. Ці чудові грибочки останнім часом продаються цілий рік в магазинах, але на відміну від печериць, у глив більш яскравий грибний смак, тому вони ідеально підходять для маринування. Так що якщо у вас намічається в найближчі дні застілля, то просто приготуйте гливи, мариновані на закуску, в домашніх умовах, і вже через пару днів ці грибочки можна сміливо їсти.

  • Гливи - 350 грам
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 3 чайних ложки
  • Цукор - 1-1, 5 чайних ложки
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Перець запашний горошком - 8 штук
  • Перець чорний горошком - 10-12 штук
  • Гвоздика - 5-6 штук
гливи, мариновані на закуску - фото крок 1
Грибочки очищаємо від сміття і ретельно промиваємо, нарізаємо гливи на невеликі шматочки.
гливи, мариновані на закуску - фото крок 2
Готуємо всі необхідні спеції, відміряє сіль і цукор, чистимо часник і нарізаємо його на пластинки.
гливи, мариновані на закуску - фото крок 3
У каструлю наливаємо воду, ставимо її на вогонь і доводимо до кипіння, потім викладаємо в воду спеції і часник, вливаємо оцет, насипаємо цукор і сіль.
гливи, мариновані на закуску - фото крок 4
У киплячий маринад викладаємо гливи і варимо їх протягом 5 хвилин.
гливи, мариновані на закуску - фото крок 5
Потім знімаємо каструлю з вогню і вливаємо в неї рослинне масло. Ми залишаємо гриби в маринаді до повного охолодження.
гливи, мариновані на закуску - фото крок 6
Остигнули гливи розкладаємо в чисті баночки, заливаємо маринадом і ставимо на зберігання в холодильник.

Схожі рецепти