Рецепт Гірчичний соус фото

Гірчичний соус
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 10 хв.

Гірчичний соус - ідеальний дует для запеченого м'яса, риби, курки і навіть картоплі. Він не такий гіркий, як сама гірчиця, так як його пом'якшує вершкове масло і молоко, надаючи йому ніжний смак.

Опис приготування:

Використовуйте для приготування соусу готову магазинну гірчицю або сухий гірчичний порошок, головне - не переборщіть з основним інгредієнтом, щоб соус не вийшов гірким. Можна додавати будь-які спеції і прянощі за своїм смаком. Густоту соусу визначайте самі. Щоб соус вийшов густим, уварюйте його трохи довше і навпаки.

  • Вершкове масло - 60 грам
  • Молоко - 120 мілілітрів (будь-якої жирності)
  • Гірчиця магазинна - 2 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 щіпки
гірчичний соус - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
гірчичний соус - фото крок 2
У холодну молоко будь-якої жирності умішайте пшеничне борошно вищого сорту, збиваючи вінчиком. Бажано борошно вмішувати саме в холодну рідину, інакше в теплій борошно зіб'ється в грудки.
гірчичний соус - фото крок 3
Потім посоліть молоко і викладіть в ємність магазинну гірчицю - 1, 5-2 ст.Л. Орієнтуйтеся на свій смак. Якщо любите більш гіркі страви, то збільште норму гірчиці в списку інгредієнтів.
гірчичний соус - фото крок 4
Вершкове масло розтопіть на сковороді або в казані з високими бортиками. Зменшіть нагрів до помірного. Масло можна замінити якісним маргарином, але ні в якому разі не спредом! Також можна використовувати кокосове масло без яскравого аромату.
гірчичний соус - фото крок 5
Перелийте підготовлену молочну масу в ємність і доведіть до потрібної густоти, постійно перемішуючи віночком або силіконової лопаткою. У цей момент можна всипати в соус трохи спецій або прянощів: сушений часник, орегано, мелений чебрець і т.Д.
гірчичний соус - фото крок 6
Викладіть готовий гірчичний соус в піалу, Kremanka, соусник і подайте до столу. Пам'ятайте, що при охолодженні він стане більш густим.

Схожі рецепти