Гарбузово-сирна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Якщо ви не любите гарбуз, ви просто ще не пробували гарбузово-сирну запіканку за цим рецептом! Рекомендую всім на замітку рецепт приготування цього легкого і насиченого десерту.
Опис приготування:
Головна запорука смачної і ніжною запіканки - це хороший, жирний сир. Я люблю використовувати домашній, але магазинний 9% теж підійде. З ним гарбузово-сирна запіканка виходить щільною, не рідкою, але насиченою. Для того, щоб приготувати гарбузово-сирну запіканку намагайтеся вибирати стиглу і солодку гарбуз.
- Гарбуз - 400 грам
- Сир - 300 грам
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 20 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Крупа манна - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте сир, манку, цукор, сіль, соду, сметану і яйця.
Ретельно все перемішайте.
Додайте терту на середній терці гарбуз. Якщо гарбуз соковита, то її попередньо краще віджати.
Форму змастіть шматочком вершкового масла і обсипте борошном або манкою. Вилийте гарбузово-сирну масу і розрівняйте її лопаткою. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 45-50 хвилин.
Гарбузово-сирна запіканка готова. Смачно як в теплом, так і в охолодженому вигляді.
Смачного!