Гарбузовий суп з імбиром
(покроковий рецепт з фото)
Осінь - час гарбуза, а точніше страв з гарбуза. Вона може бути солодкою, начинкою для випічки, основою гарячої страви або супу. Мені на очі потрапив останній варіант. Смак вийшов незвичайним.
Тепер я можу поділитися з вами тим, як приготувати гарбузовий суп з імбиром. Відноситься цей рецепт до марокканської кухні, а, значить, він буде ароматним і з пряними приправами. І ще великий плюс, що блюдо вегетаріанське і пісне, хоча дуже ситне за рахунок щільної консистенції і крупи.
- Гарбуз - 400 грам
- Імбир - 20 грам
- Картопля - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Вода - 400 мілілітрів
- Кускус - 5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 1 зубчик
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1 щіпка
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Вода кип'ячена - 2 L
У каструлі з товстим дном розігрійте все масло. Обсмажте в ньому нарізану кубиками цибулю.
Потім додайте в каструлю натертий імбир і часник. Vsиpyte koriandr, перець і лавровий лист. Інгредієнти перемішайте. Готуйте їх разом 1 хвилину.
Чистий, промийте і наріжте великими кубиками картоплю з гарбузом. Відправте їх слідом в каструлю.
Далі влийте окріп. Варіть суп 20 хвилин. Видаліть лавровий лист.
Після цього суп переробіть в пюре блендером.
В цей час кускус залийте окропом по інструкції на упаковці. Додайте сіль, швидко перемішайте. Залиште на 5 хвилин, щоб крупа пропарити.
Додайте кускус в суп-пюре. Смачного!