Гарбузовий рулет з шоколадною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Гарбуз дуже часто використовують для випічки: мафіни, рулети, кекси, пироги. Вона надає насичений колір і приємний присмак. Розповім як приготувати гарбузовий рулет з шоколадною начинкою.
Гарбузовий рулет часто готують з начинкою з вершкового сиру, проте, не варто обмежувати себе - сміливо експериментуйте. Гарбуз дуже добре поєднується з шоколадом, горіхами і медом. Для гарбузового пюре гарбуз можна запекти або відварити, а потім подрібнити, а також можна використовувати консервоване гарбузове пюре.
- Яйця - 2 штуки
- Гарбузове пюре - 3/4 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 3/4 склянки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Маскарпоне - 230 грам
- Шоколадна маса «Нутелла» - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - За смаком
1
У чашу міксера вбийте курячі яйця, до них додайте гарбузове пюре і цукор, збийте масу.
2
В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, соду, сіль і корицю.
3
Частинами введіть сухі інгредієнти в чашу міксера до яєць і гарбузовому пюре, перемішайте.
4
Деко застеліть пергаментом і вилийте тісто, розподіліть його по всій поверхні.
5
Запікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 15 хвилин, потім акуратно видаліть з духовки і залиште його на 5 хвилин.
6
Викладіть пласт тіста на чистий кухонний рушник і скачайте рулет, залиште його на час приготування начинки.
7
У миску викладіть маскарпоне і шоколадну пасту, гарненько змішайте.
8
Розгорніть рушник з рулетом і змастіть його приготовленої шоколадною масою, скрутіть рулет і оберніть його плівкою, відправте в холодильник на 1 час.
9
Через необхідний час зніміть плівку і посипте рулет цукровою пудрою. Подавайте відразу, нарізавши його шматочками.
10
Приємного чаювання!